Münir Özkul kaç filmde rol aldı?

İçindekiler:

  1. Münir Özkul kaç filmde rol aldı?
  2. Münir Özkul ne zaman doğdu?
  3. Tarık Akan kaç filmde rol almıştır?
  4. Münir Özkul öleli kaç sene oldu?
  5. Türkan Şoray kaç filmde rol almıştır?
  6. Tarık Akan Türk mü?
  7. Ali Şen kaç filmde rol aldı?
  8. Münir Özkul kaç yaşında ne zaman öldü?

Münir Özkul kaç filmde rol aldı?

200'den fazla filmde rol alan Münir Özkul, Sev Kardeşim filmindeki oyunuyla 1972 Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. "Bizim Aile" filminde canlandırdığı "Yaşar Usta" rolüyle de 1977 Azerbaycan Film Festivali'nde özel ödül kazandı.

Münir Özkul ne zaman doğdu?

15 Ağustos 1925 Münir Özkul/Doğum tarihi

Tarık Akan kaç filmde rol almıştır?

Tarık Akan filmografisi, sinema sanatçısı Tarık Akan'ın rol aldığı sinema filmi, belgesel ve televizyon dizilerinin listesidir. Akan, oyunculuk kariyeri boyunca toplam 111 filmde ve 4 televizyon dizisinde yer almıştır.

Münir Özkul öleli kaç sene oldu?

Uzunca bir süre hastalıkla mücadele eden Yeşilçam'ın efsane ismi Münir Özkul, tarihinde 93 yaşındayken hayatını kaybetti.

Türkan Şoray kaç filmde rol almıştır?

Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan Şoray, oynadığı 222 film ile, dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu unvanına sahiptir. 1960'larda sinema ile tanışmış, ilk sinema ödülü 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Acı Hayat filmiyle en başarılı kadın oyuncu ödülünü almıştır.

Tarık Akan Türk mü?

Tarık Tahsin Üregül ya da sahne adıyla Tarık Akan (13 Aralık 1949, İstanbul - , İstanbul), Türk oyuncu, yapımcı ve yazardır. 1970 yılında Ses dergisinin oyunculuk yarışmasına katılarak birinci olmuştur. 1971 yılında ilk sinema filmi Solan Bir Yaprak Gibi ile oyunculuk kariyeri başlamıştır.

Ali Şen kaç filmde rol aldı?

Türk sinemasının efsane oyuncularından olan sanatçı, kameralar karşısında ilk rolünü 1954 yılında oynadı. Aynı zamanda Şener Şen'in babası olan Ali Şen, komediden drama birçok eserde rol almış, 290 kadar sinema filminde oynamıştır.

Münir Özkul kaç yaşında ne zaman öldü?

92 yaşında (1925–2018) Münir Özkul/Öldüğü zamanki yaşı