PRP cilde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. PRP cilde nasıl yapılır?
  2. PRP tedavisi kimlere uygulanır?
  3. PRP estetik mi?
  4. PRP kırışıklıklara iyi gelir mi?
  5. PRP yi kimler yaptıramaz?
  6. Omuza yapılan PRP sonrası nelere dikkat edilmeli?
  7. Kök hücre tedavisinden sonra ağrı olur mu?
  8. PRP ilk seansta etkisini gösterir mi?

PRP cilde nasıl yapılır?

Yüze PRP doktorunuzun kanınızı alıp sonrasında ayrıştırarak PRP (platelet rich plasma) hazırlamak üzere santrifüje etmesi ile başlar. Sonrasında uygulama bölgesi (yüz ve boyun) uyuşturulur. Prp Yüz enjekte edilerek yenileme işlemi başlatılır. Yüze PRP çok ince ve kısa iğneler ile ağrısız bir şekilde uygulanır.

PRP tedavisi kimlere uygulanır?

PRP tedavisi kırışıklık, leke oluşumları, sivilce ve yara izleri, cilt çatlakları ve saç dökülmelerinde, eklem ve kas hastalıklarında, akut ve kronik ağrıların tedavisinde kullanılmaktadır. Uygulama sonrasında sarkmada ve kırışıklık izlerinde azalma gözlenir.

PRP estetik mi?

PRPPlatelet Rich Plasma yöntemiyle, estetik ve sağlık uygulamaları dahilindedir. Hem cilt yenileme için kullanılıyor hem de kök hücre zenginliğiyle bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

PRP kırışıklıklara iyi gelir mi?

PRP tedavisinin sadece yeni kolojen oluşumunu değil derinin tüm yaşamsal işlevlerini desteklediğini belirten Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, yöntemin, kırışıklıkları ve çizgileri deriyi doldurarak değil gençleştirerek giderdiğini söyledi.

PRP yi kimler yaptıramaz?

Kan sulandırıcı alanlara, kanser öyküsü olanlara, kan hastalığı olanlara, otoimmün hastalığı olanlara, yapılacak alanda enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamile ve emzirenlere uygulama yapılmaz.

Omuza yapılan PRP sonrası nelere dikkat edilmeli?

PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.

Kök hücre tedavisinden sonra ağrı olur mu?

Ağrı, kemik iliği/kök hücre nakli tedavisinin bir yan etkisi olarak meydana gelir. Ağrı, yerel ve genel vücut ağrısı şeklinde görülebilir. Ağrıyla birlikte günlük yaşamınız da zorlaşabilir. Nakil ekibinizin önerisi dışında kesinlikle ağrı kesici kullanmayın.

PRP ilk seansta etkisini gösterir mi?

Uygulama yapıldıktan hemen sonra etkili olmaya başlar, ciltte parlaklık, sıkılaşma gözlenir. Fakat bu etkiler ilk seanstan sonra hafiflemeye başlar. Ancak PRP uygulamasına devam edilirse, 4 seans sonrasında bu olumlu etkiler belirginleşir ve uzun süre kalıcı hale gelir.