SGK tescil işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK tescil işlemi nasıl yapılır?
  2. SGK dosya Açilişi nasil yapilir?
  3. Işveren SGK tescil no nedir?
  4. Işyeri tescili ne zaman yapılır?
  5. SGK işyeri bildirgesi en geç ne zaman verilir?
  6. SGK aracı kodu ne?
  7. SGK adres değişikliği internetten yapılır mi?
  8. Işyeri tescil aynı gün yapılır mı?
  9. Ihaleli işlerde SGK dosyası ne zaman açılır?
  10. SGK internet şifresi nasıl alınır?

SGK tescil işlemi nasıl yapılır?

SGK iş yeri tescil uygulamasına e-devlet uygulaması üzerinden giriş yaptıktan sonra ana sayfada çıkan ekrandan ne tür bir iş yeri bildirgesi vereceğinizi doğru bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra ilgili butona tıklayarak bildirgeyi doldurmaya başlayabilirsiniz.

SGK dosya Açilişi nasil yapilir?

E-SGK sitesine girerek buradan e-devlet şifresi sayesinde sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Siteye giriş işlemini yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfadan Gerçek kişi iş yeri bildirgesi düzenle kısmına girilmelidir. Açılan sayfada iş yeri sahibinin istenen bilgilerinin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir.

Işveren SGK tescil no nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. ... Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir.

Işyeri tescili ne zaman yapılır?

Adi şirketlerde şirkete yeni ortak alınması durumunda, bu tarihi takip eden 10 gün içinde Kuruma işyeri bildirgesi verilmesi gerekmektedir. İşyerinin başka bir işverene devredilmesi veya intikal etmesi halinde, bu tarihleri takip eden 10 gün içinde Kuruma işyeri bildirgesi verilmesi gerekmektedir.

SGK işyeri bildirgesi en geç ne zaman verilir?

İşe giriş bildirgesi sigortalının Kanunun 6 ncı maddesinin (l) bendi kapsamına girenler için işe başladığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, diğer hallerde ise işe başladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bildirilmek zorundadır.

SGK aracı kodu ne?

Aracı kodu ana dosyaya bağlı alt taşeron varsa bunların numarasını gösteren koddur. Yukarıdaki örnek sicil numarasında sgk no – aracı kod”000″ kodu ana işverene aittir. Bu işverenin 1 tane alt taşeronu olsaydı aynı işyeri sicil numarası üzerinden ekleme yapılır ve tek fark sonraki sgk no – aracı kod “001” olurdu.

SGK adres değişikliği internetten yapılır mi?

SGK adres değişiklikleri arasında yer alan şehir içi ve şehir dışı adres değişiklikleri için hazırlanması gereken bir adet dilekçe bulunur. Ancak e-SGK sistemi ile de SGK'ye gitmeye gerek olmaksızın başvuru yapılması mümkündür.

Işyeri tescil aynı gün yapılır mı?

Genel kural olarak işe giriş tarihinden bir gün öncesinde yapılması gereken işe giriş bildiriminin pazar günü yapılamayacağına istinaden, yalnızca pazartesi günleri için geçerli olmak üzere, işe giriş bildirimi pazartesi günü işe giren bir kişi için aynı gün Kuruma bildirilebilmektedir.

Ihaleli işlerde SGK dosyası ne zaman açılır?

Hizmet alımları ve ihale yapan kurumun şartlarına göre özel imalat gerektiren mal alımları ihalelerinde, sözleşme imzalanmasını müteakip 15 gün içerisinden SGK'ya bildirim zorunludur.

SGK internet şifresi nasıl alınır?

E-bildirge şifresi nasıl alınır?
  1. SGK web sitesine girin.
  2. E-SGK bağlantısına tıklayın.
  3. Diğer uygulamalar üzerine tıklayın.
  4. E-SGK Şifre'ye tıklayın.
  5. TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifreniz ile giriş yapın.
BE