ÖSYM yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

İçindekiler:

  1. ÖSYM yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
  2. Üniversite ek tercihler ne zaman açıklanacak?
  3. DGS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2021?
  4. 2021 tercihler ne zaman açıklanacak?
  5. 2020 DGS Ek tercihleri ne zaman?
  6. YKS ek tercihleri ne zaman?
  7. DGS tercih başvuruları ne zaman başlıyor?
  8. DGS ilk tercih yapmayan ek tercih yapabilir mi?
  9. Ek yerleştirme son gün ne zaman?
  10. Ek Yerleştirme Ne Zaman YKS 2021?
  11. Ek Tercih döneminde kimler tercih yapabilir?
  12. Ek yerleştirmede kimler tercih yapabilir?

ÖSYM yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Üniversite ek tercihler ne zaman açıklanacak?

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları bugün (1 Ekim Cuma) açıklandı. Sonuçlar, "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenilebilecek.

DGS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2021?

DGS: Dikey Geçiş Sınavı Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Eylül 2021 tarihinde 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

2021 tercihler ne zaman açıklanacak?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 01 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2020 DGS Ek tercihleri ne zaman?

Ek tercih işlemleri 5-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Ek tercihler, 11 Kasım Çarşamba saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabilecek.

YKS ek tercihleri ne zaman?

Buna göre YKS ek tercih sonuçlarının 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. YKS EK TERCİH NE ZAMAN? Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20- tarihleri arasında T.C.

DGS tercih başvuruları ne zaman başlıyor?

DGS 2021 tercihleri ne zaman? Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim ön lisans mezunlarının girdiği Dikey Geçiş Sınavı tercihleri 27 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

DGS ilk tercih yapmayan ek tercih yapabilir mi?

CEVAP: DGS Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, DGS‟ye girmiş ve DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Ek yerleştirme son gün ne zaman?

YKS 2021 ek tercih son günü ne zaman? YKS ek tercih işlemleri tarihinde saat 23.59'da sona erecek. 2021 YKS ek tercih kılavuzu... ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 2021 YKS ek yerleştirme kılavuzunun yayımlandığını duyurdu.

Ek Yerleştirme Ne Zaman YKS 2021?

YKS ek tercih sonuçlarının belli olmasının ardından üniversitede bir bölüm kazanan adaylar kayıtları 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Ek Tercih döneminde kimler tercih yapabilir?

İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.”

Ek yerleştirmede kimler tercih yapabilir?

Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecindeTYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar “önlisans programlarında”, AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar “lisans programlarında” boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir.