Derinin üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Derinin üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  2. Mobilya üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  3. Ahsap Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  4. Beyaz tişörtten Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  5. Örtüden Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  6. Kartuş mürekkebi nasıl çıkar?
  7. Saten kumaştan Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Derinin üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

-Bunun dışında derinin olduğu yere vazelin sürüp ardından asetonla tükenmez kalem lekelerini çıkarmayı deneyebilirsiniz. -Diğer yöntem ise deriye zarar vermeyen süt ve sirke karışımıdır. Yarım bardak sirke ve yarım bardak sütü karıştırın. Bir bezle, lekenin üzerini hafifçe silin.

Mobilya üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Bir kaba biraz süt dökün ve giysinizin lekeli bölümünü batırın. Bir gece bekletin. Sonra eski bir diş fırçasıyla lekeli kısmı fırçalayın. Leke çıktıktan sonra giysinizi çamaşır makinanızda yıkayın.

Ahsap Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Ahşaptan Mürekkep Lekesini Çıkarmak İçin Bir diğer öneri ise diş macunudur. Diş macunu diş temizliğinin yanı sıra leke çıkarmada da çok etkilidir. Leke üzerine bir bezelye tanesi kadar diş macunu sürün ve kullanılmayan bir diş fırçası ile yüzeyi fırçalayın.

Beyaz tişörtten Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Mürekkep sıvısı yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya lekeyi emdirin. Sonra hazırlamış olduğunuz bir bardak su ve ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı karışımını temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla lekeli bölge üzerine tamponlayın (ovmadan bastırın).

Örtüden Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Bir mürekkep lekesini kurumadan lekelemek için yeterince şanslıysanız, lekeyi tuzla örtün, hafifçe ıslak bir kağıt havluyla kurulayın, sonra tuzu fırçalayın. Leke gidene kadar tekrarlayın. Lekeli giysileri temiz, kuru bir havlu veya bezin üzerine koyun. Lekelenen bölgeye su uygulayın ve başka bir temiz bezle kurulayın.

Kartuş mürekkebi nasıl çıkar?

Aseton Kullanımı Ele bulaşan tükenmez kalem ve mürekkep lekesi çıkarma konusunda oldukça etkilidir. Çıkartma işlemleri esnasın da kişinin cildinde herhangi bir tahriş işlemi meydana getirmez. Asetonu pamuk üstüne dökün ve bulaşan bölgeye sürerek silin. Bu şekilde leke kolayca geçer.

Saten kumaştan Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Saten kumaşlar neyle çıkar; bunun için limon suyu, boraks, süt ve sirke kullanın. Çözüm ürünlerinin hepsinden 1 çorba kaşığı kase içine koyun ve iyice karıştırın. Karışımı direkt olarak leke üzerine uygulayın ve 10 dakika boyunca bekletin.