Kolonoskopi sonrası kanama ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopi sonrası kanama ne kadar sürer?
  2. Kolonoskopi yaptirmak zararlı mı?
  3. Kolonoskopi anestezi ile yapılır mı?
  4. Kolonoskopi öncesi hangi ilaç kullanılır?
  5. Kolonoskopi öncesi ilaç içilir mi?
  6. Kolonoskopi ilaçları nasıl içilir?
  7. Kolonoskopi ilaçları nasıl kullanılır?
  8. Kolonoskopi girmeden önce neler yenilmeli?
  9. Kolonoskopi diyetinde hangi çorbalar içilir?

Kolonoskopi sonrası kanama ne kadar sürer?

Makattan kanama olması yine bu işlemden sonra ortaya çıkan bir durumdur. Genellikle bu kanamalar geçicidir ve birkaç gün sonra azalarak kaybolur. Kolonoskopi sonrası kanama polip denilen kanser öncüsü lezyonların çıkartılması ve biyopsi sonrasında meydana gelebilir./span>

Kolonoskopi yaptirmak zararlı mı?

Kolonoskopi, sık yapılan ve alanında uzman bir doktor tarafından yapıldığında tehlike oranı oldukça düşük bir işlemdir. Ancak nadir de olsa kanama, kolonun delinmesi, karında şiddetli ağrı, solunum ve kalp problemleri gibi bazı komplikasyonlar gelişebilir.

Kolonoskopi anestezi ile yapılır mı?

Her iki bacak göğse doğru çekilerek, sola yana yatar pozisyonunda muayeneye başlanıyor. Hastaya anestezi hekimi eşliğinde, derin uyku dalmasını sağlayan yüzeyel anestezi veriliyor. Hasta tam olarak uyuduktan sonra, uzman doktor, kolonoskop cihazını önce kalın bağırsağın son kısmına (rektum) doğru ilerletiyor./span>

Kolonoskopi öncesi hangi ilaç kullanılır?

Kolon temizliği için hastalara işlem öncesi sıvı berrak diyet, ilaçlar ve rektal lavman verilmektedir. Bu amaçla en sık kullanılan ilaçlar ise sodyum fosfat, sennosid ve polietilen glikol içeren solüsyonlardır (4,5).

Kolonoskopi öncesi ilaç içilir mi?

Kanı sulandıran ilaç (kumadin, dipiridamol, tiklopidin, vs) kullanan hastalar işlem öncesi kendi doktorları ile görüşerek kolonoskopi için bu ilaçların ayarlanmasını istemelidirler. Kolonoskopiden en az 1 hafta öncesinden aspirin ve diğer anti-inflmatuvar ilaçların (ibufen, naprosin vs ) kesilmesi gereklidir.

Kolonoskopi ilaçları nasıl içilir?

İlaç ishal yaparak bağırsağı temizlemektedir. Bu nedenle ilaç içimini takiben bol su (tanı olarak kalp yetmezliğiniz yoksa gece saat 24'e kadar 2.

Kolonoskopi ilaçları nasıl kullanılır?

Bolca çorba tüketmeli, tüm yiyecekleriniz sıvı olmalıdır. Kolonoskopi öncesi son 6 saatlik bir açıklık süresi arzu edilmektedir. Uygulama öncesi size verilen ilacın yarısı 16:00'da diğer kalan kısmı da 19:00'da tüketilmelidir. İlacın bir meyve suyuna katılması içimi açısından kolaylık sağlayacaktır./span>

Kolonoskopi girmeden önce neler yenilmeli?

Kolonoskopi öncesi kızartma yerine haşlama ya da fırında pişirilen yiyecekler tercih edilmelidir. Sıvı alımı arttırılmalı; taze sıkılmış meyve suları (elma suyu, ananas suyu vb.), haşlama et suyu, haşlama tavuk suyu, açık çay, ayran ve tanesi komposto içilebilir.

Kolonoskopi diyetinde hangi çorbalar içilir?

*24 saat öncesinden tüm katı gıdalar kesilmeli,çay,tanesiz çorba,meyve suyu,tanesiz komposto (mercimek çorbası,tarhana çorbası,kayısı-şeftali suyu,un ve posa içeren sıvılar hariç),ıhlamur, elma suyu ve en az 4 litre su tüketilmelidir.