Polemik ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Polemik ne demek TDK?
  2. Polemik yaratmak ne demek?
  3. Polemik ne demek tir?
  4. Munakasaya ne demek?
  5. Benimle Polemige girme ne demek?
  6. Polum ne demek?
  7. Polemik hangi dil?
  8. Ağız münakaşası ne demek?
  9. Müzakerenin anlamı nedir?
  10. Propaganda ne demek TDK?
  11. Buzzuk ne anlama gelir?
  12. Polim ne demek Lazca?
  13. Poli demek ne demek?
  14. Yazınsal Edebi ne demek?
  15. Poli Tika ne demek?

Polemik ne demek TDK?

Polemik genellikle siyasi, bilimsel, edebi konularda sert tartışma, zıtlaşma ve münazaa şeklinde gerçekleşir. ... Polemik Türk Dil Kurumu tarafından isim olarak söz dalaşı, edebiyatta ise kalem kavgası olarak açıklanmıştır.

Polemik yaratmak ne demek?

1- Son tartışmadan sonra kimseyle polemiğe girmemeye karar verdim. 2- Ünlü yazar polemik yaratacak açıklamalarda bulundu. Polemik Yaratmak Nedir? Bir yazarın, diğer yazarlar arasında yeni bir tartışmanın çıkmasına neden olacak ifadeler kullanmasına polemik yaratmak denir.

Polemik ne demek tir?

polemik için 1 adet anlam bulundu. Siyasî, bilimsel, edebî konularda sert tartışma.

Munakasaya ne demek?

TDK sözlüğüne göre "münakaşa" sözcüğü tartışma anlamına gelmektedir. "Münakaşa etmek" ise bir konu hakkında tartışmaktır. Yani iki kişi arasında meydana gelen ve kuralları olmayan, kontrolsüz ve sert bir şekilde fikirlerin beyan edilmesidir.

Benimle Polemige girme ne demek?

Polemiğe girmek: Siyasi, bilimsel, edebi konularda veya herhangi başka bir konuda sert tartışmalar yapmak.

Polum ne demek?

Halk arasında 'polümcü' olarak da kullanılan numaracı, tribünlere oynayan, biraz şebeklik yaparak yalan söyleyen, artistlik yapan anlamına gelen kelime.

Polemik hangi dil?

Fransızca polémique "sözlü kavga, tartışma" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca polemikós πολεμικός "savaşçı, savaşkan" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca pólemos πόλεμος "savaş" sözcüğünden +ikos sonekiyle türetilmiştir.

Ağız münakaşası ne demek?

1. Ağız kavgası yapmak, çekişmek.

Müzakerenin anlamı nedir?

Müzakere, birbirinden birtakım şeyler elde etmek isteyen kişilerin, kurumların, devletlerin, diğer tarafı ikna etmek ve etkilemek suretiyle, kendi istekleri gibi düşünmelerini ve taleplerini kabul etmelerini sağlamaya odaklanan bilgi ve hüner sergiledikleri bir iletişim ve karar verme sürecidir.

Propaganda ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu propagandayı, bir düşünceyi, bir öğretiyi ya da bir inancı başkalarına yaymak, benimsetmek veya tanıtmak amacı güden söz, düşünce, yazı vb. yollar ile yapılan çalışmalara verilen isim olarak tanımlanmaktadır.

Buzzuk ne anlama gelir?

(ara: buzuk) anlami nedir, niye kullanilir, bilmiyoruz.. cesaret, gözüpeklik, yüreklilik.

Polim ne demek Lazca?

Polim ne demek Lazca? Karadeniz yöresinde de sevgi sözcüğü olarak kullanılmaktadır.

Poli demek ne demek?

Poli; Anatomi, Veteriner, Biyoloji alanlarında kullanılan bir sözcüktür. Veterinerlikte sözlük anlamı: Çok, fazla.

Yazınsal Edebi ne demek?

Herhangi bir yazılı metnin, çeşitli türlerdeki söz sanatları sayesinde güzelleştirilmesine ve zenginleştirilmesine yazınsal söylem denir. Yazınsal söylem bu tanımıyla metinlerin edebi tür olarak ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Poli Tika ne demek?

Yunanca 'poli' çok, 'tika' yüz anlamına gelen eski yunanca köklerden oluşur. Politika bilimi (politoloji) politik hareketler ve güç edinilmesi ve kullanımı konusunu inceler. Siyâset, belli bir toplumda çatışma halinde olan çıkarların uzlaştırılması faaliyetidir.