THY DLR sınavı nedir?

İçindekiler:

  1. THY DLR sınavı nedir?
  2. DLR 1 testi nedir?
  3. CRM testi nedir?
  4. DLR1 sınavı nedir?
  5. DLR sınavına kimler girebilir?
  6. DLR 2 testi nedir?
  7. Pilotlar hangi testlerden geçer?
  8. THY sınavları nasıl oluyor?
  9. Pilot kimler olamaz?
  10. THY Uçuş Akademisi kimler başvurabilir?
  11. DLR 1 ve DLR 2 nedir?
  12. CRM sınavı ingilizce mi?
  13. Renkli gözlüler pilot olabilir mi?
  14. Hangi hastalar pilot olamaz?
  15. THY İngilizce sınavından kaç almak gerekir?
  16. Hosteslik sınavları nasıl olur?
  17. Pilot kimler olabilir?

THY DLR sınavı nedir?

DLR, pilot adayı olmak için başvuran adaylar arasından seçim yapmak amacıyla elemeye dayalı uygulanan bir sınav olarak karşımıza çıkmaktadır. ... Yeterli yabancı dil puanı bulunmayan adaylar için ise Dyned sınavından başarılı olması durumunda DLR sınavına davet edilir. Büyük oranda elemenin gerçekleştiği bölümdür.

DLR 1 testi nedir?

Dünyada ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan DLR-1 sınavı sizin temel bilgi düzeyinizin ve temel yeteneklerinizn pilotluk eğitimine uygun olup olmadığını test eden bir sınavdır. 2018 yılında girdiğim ve MIC dışındaki bütün modülleri geçtiğim DLR-1 sınavı hakkındaki bilgi birikimimi ve deneyimimi sizlerle paylaşıyorum.

CRM testi nedir?

CRM(Crew Resource Management), adından da anlaşılacağı üzerine ekip kaynak yönetimi olarak tanımlanmaktadır. CRM'in amacı, emniyetli bir uçuş operasyonu için var olan tüm ekibi, donanımı, bilgileri en etkili ve verimli şekilde kullanıp, koordinasyonu sağlamaktır.

DLR1 sınavı nedir?

DLR1 dediğimiz sınav 7 tane yetenek modülünden ve 3 tane bilgi modülünden ve yaklaşık 250 soruluk kişilik testinden oluşan, dokunmatik ekranlı bilgisayar ortamında gerçekleşen, CBT (Computer Based Test) dediğimiz küçük oyunlardan meydana gelen testlerle yapılan bir sınavdır.

DLR sınavına kimler girebilir?

Hâlihazırda dil belgesi bulunan adaylar DLR-1 sınavına davet edilecek....
  • -T.C. ...
  • -En az önlisans derecesi mezunu (örgün veya açık öğretim) olmak,
  • -01.01.1989 tarihinden sonra doğmuş olmak,
  • -Boy uzunluğunun 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,
Daha fazla öğe...

DLR 2 testi nedir?

Pilot alımındaki son testlerden biri olan DLR-2, adayın mental olarak pilotluğa ve kokpit ortamına uygunluğunu psikologlar yardımıyla ölçen bir sınav. ... temel olarak adayın kişiliğinin kokpit ortamına uygun olup olmadığı test ediliyor.

Pilotlar hangi testlerden geçer?

Talimat kapsamında Uçuş Okulları, İngilizce bilgisinin yanısıra Matematik bilgisi, Fizik bilgisi, Zekâ, Görsel ve işitsel hafıza, Algılama ve yoğunlaşma, Kişilik testi, Uzay oryantasyonu, Psikomotor, Stres altında karar verme, Fiziksel uyum konularını kapsayacak şekilde bir test yaptıktan sonra pilotluk eğitimi alacak ...

THY sınavları nasıl oluyor?

THY, iki adet yazılı sınav ve bir adet sözlü mülakat yapmaktadır. Yazılı sınavlardan yeterli puanı almanız sonucunda sözlü mülakata girmeye hak kazanırsınız. Yani önceliğiniz, yazılı sınavlar olmalı....Sınav konuları ise temel olarak şu şekilde;
  • Temel matematik.
  • Mantık.
  • Şekil yeteneği.
  • Grafik yorumlama.
  • Türkçe becerileri.

Pilot kimler olamaz?

Geçmişte tanı konulan, tedavi olanlar dahil olmak üzere kalp hastalığı tanısı (Doğuştan kalp anomalisi olanlar, tüm ritm bozuklukları, kalp kapak hastalıkları, tansiyon düşüklüğü, tansiyon yüksekliği, kalp damar hastalıkları, varis ve diğer kalp hastalıkları) olan tüm adayların işe girişi uygun değildir.

THY Uçuş Akademisi kimler başvurabilir?

Aranan Nitelikler
  • T.C. ...
  • En az önlisans derecesi mezunu (örgün veya açık öğretim) olmak,
  • 01.01.1989 tarihinden sonra doğmuş olmak,
  • Boy uzunluğunun 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,
Daha fazla öğe...

DLR 1 ve DLR 2 nedir?

Pilot alımındaki son testlerden biri olan DLR-2, adayın mental olarak pilotluğa ve kokpit ortamına uygunluğunu psikologlar yardımıyla ölçen bir sınav. ... dlr-2, thy'nin yetiştirilmek üzere pilot alımlarında dlr-1 sınavını geçen adayların girdiği bir mülakat.

CRM sınavı ingilizce mi?

Genel olarak bu test şunları içermekte: İngilizce dil bilgisi testi. Matematik ve fizik soruları içeren temel test (unutmayın uçuş fizik ve hesaptır!)

Renkli gözlüler pilot olabilir mi?

Sağ ve sol göz numaraları eşit olmayan pilot adayları için ise her iki gözün numaraları arasındaki fark, 2 dereceyi aşarsa pilot olmak maalesef imkansız hale geliyor! Renk körlüğü ve keratokonus rahatsızlıkları da pilot olmak için bir engel!

Hangi hastalar pilot olamaz?

Geçmişte tanı konulan, tedavi olanlar dahil olmak üzere kalp hastalığı tanısı (Doğuştan kalp anomalisi olanlar, tüm ritm bozuklukları, kalp kapak hastalıkları, tansiyon düşüklüğü, tansiyon yüksekliği, kalp damar hastalıkları, varis ve diğer kalp hastalıkları) olan tüm adayların işe girişi uygun değildir.

THY İngilizce sınavından kaç almak gerekir?

Bu nedenle, son 2 yıl içinde uluslararası geçerliliğe sahip IELTS İngilizce sınavından istenilen minimum puanı belgeleyen pilot adaylarının başvuruları kabul ediliyor. Başvuru için geçerli not toplamda 6.00 olmakla birlikte, 'Konuşma' sonucunun da 6.00 ve üzeri olması gerekiyor.

Hosteslik sınavları nasıl olur?

THY'da işe girmek için adaylar genel yetenek sınavı ve İngilizce sınavı olarak iki adet sınava tabi tutulurlar. Adaylar bu sınavlardan istenilen başarıyı elde ederler ise mülakata çağrılırlar. Girilecek mülakatta vücut oranı (boy ve kilo), iletişim gücü ve İngilizce bilgisi çok önemlidir.

Pilot kimler olabilir?

a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak. ç) SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.