Neşet Ertaş annesi nereli?

İçindekiler:

  1. Neşet Ertaş annesi nereli?
  2. Neşet Ertaşın çocuğu var mı?
  3. Bozkırın Tezenesi kime aittir?
  4. Bozkırın Tezenesi olarak anılan halk ozanımız kimdir?
  5. Tezene ne demek sözlük anlamı?

Neşet Ertaş annesi nereli?

Neşet Ertaş, (d. 1938, Çiçekdağı, Kırşehir, Türkiye - ö. 25 Eylül 2012, İzmir, Türkiye), Türk halk ozanı ve halk müziği şarkıcısı. Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte İbikli Köyü'ne yerleşmişlerdir.

Neşet Ertaşın çocuğu var mı?

Hüseyin Ertaş

Bozkırın Tezenesi kime aittir?

Yalan Dünya, Neredesin Sen ve Evvelim Sen Oldun türküleriyle bilinen Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde hayatını kaybetmişti. İşte Bozkırın Tezenesi olarak anılan büyük saz virtüözü Neşet Ertaş'ın hayatına ilişkin bilgiler.

Bozkırın Tezenesi olarak anılan halk ozanımız kimdir?

İşte, Neşet Ertaş'ın hayatından kesitler... Bozlak türkülerini “feryat” olarak nitelendiren Neşet Ertaş, 1938 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi, Abdallar (Kırtıllar) köyünde dünyaya geldi. Müzik hayatına kendisi gibi saz üstadı babası Muharrem Ertaş sayesinde başladı.

Tezene ne demek sözlük anlamı?

Tezene, kiraz ağacı kabuğundan yapılan, bağlama ve saz gibi çalgıların çalınmasında kullanılan bir mızrap olarak bilinmektedir. Fakat Türk Dil Kurumu tezeneye sadece 'çalgıç, mızrap' anlamı vermiştir. ... Buna göre bağlama ve saz çalarken yöreden yöreye göre değişen tellere vurma biçimine de tezene denilmektedir.