Mahkeme kararını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Mahkeme kararını nasıl öğrenebilirim?
  2. Geçmiş Davalarımı nasıl görebilirim?
  3. Adıma açılmış dava dosyası var mı?
  4. Dosya durumu karara çıkmış nasıl öğrenebilirim?
  5. Uyap dava sonucu nasıl öğrenilir?
  6. Hakkında açılmış bir dava veya icra takibi var mı?
  7. UYAP dava sonucu nasıl öğrenilir?
  8. Uyap'ta ne görülür?
  9. Karara Çıkmış dava ne zaman tebliğ edilir?
  10. Sulh hukuk karara çıkmış ne demek?
  11. UYAP evrak sorgulama nasıl yapılır?
  12. Dava karara çıkmış ne demek?

Mahkeme kararını nasıl öğrenebilirim?

Sorusuna çözüm arayanlar için takip edilmesi gereken yollar şu şekildedir:
  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması
BE

Geçmiş Davalarımı nasıl görebilirim?

Sistemine “https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp” adresinden giriş yapabilirler. E-Devlet şifresi, mobil imza ya da Elektronik İmza ile sisteme giriş yapılabiliyor. e-Devlet şifresi ile giriş yapanlar UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebiliyor.

Adıma açılmış dava dosyası var mı?

e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama kısmına "dava dosya sorgulama" yazarak karşınıza çıkacak olan aynı isimdeki bağlantıya tıklamanız yeterli oluyor.

Dosya durumu karara çıkmış nasıl öğrenebilirim?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Uyap dava sonucu nasıl öğrenilir?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Hakkında açılmış bir dava veya icra takibi var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

UYAP dava sonucu nasıl öğrenilir?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Uyap'ta ne görülür?

UYAP Avukat Bilgi Sistemi (Avukat Portalı) sayesinde, avukatlar bürolarından internet üzerinden sistemdeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyebilmekte, bu dosyalardan suret alabilmekte; elektronik imza ve mobil imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak katabilmekte, yeni dava dosyası açabilmekte, ilamlı/ilamsız ...

Karara Çıkmış dava ne zaman tebliğ edilir?

Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

Sulh hukuk karara çıkmış ne demek?

Dava sonucu karar çıkmış artık davanın kesinleşmiş olduğunu göstermektedir. Bu işlem ceza mahkemeleri ve hukuk mahkemeleri kapsamında bir dosya üzerinden gerçekleşir. Böylece yapılan mahkeme neticesinde nihai, yani son karar verilmiş olur.

UYAP evrak sorgulama nasıl yapılır?

UYAP'da üretilmiş olan belgeleri doğrulamak için https://www.turkiye.gov.tr/uyap-portali-vatandas-girisi adresine giriş yaptıktan sonra UYAP Vatandaş Portal ekranında sol menüde yer alan 'Evrak Doğrulama' butonuna tıklayın. Akabinde ekranda yer alan güvenlik kodunu girin.

Dava karara çıkmış ne demek?

Davası karara çıkmış ifadesinin anlamı, nihai kararın verilmiş olduğunu gösterir. Yani aynı zamanda son karar olarak da ifade etmek mümkün. Bu durum ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerinde ise 30 günü bulabilir.