Kadir Gecesi'nde hangi dua okunur?

İçindekiler:

  1. Kadir Gecesi'nde hangi dua okunur?
  2. Kadir Gecesi hangi sureler okunur?
  3. Kadir gecesi duası nasıl yapılır nedir?
  4. Kadir Gecesi'nde tesbih çekerken ne söylenir?
  5. Kadir gecesinde kuranda hangi ayetler okunur?
  6. Kadir Gecesi'nde Kur'an'dan ne okunur?
  7. Ne söylenerek tesbih çekilir?
  8. Kadir Suresinin yerine hangi sure okunur?

Kadir Gecesi'nde hangi dua okunur?

Hazreti Ayşe'nin aktardığına göre Peygamber efendimizin Kadir Gecesi şu duayı okurdu; - Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. Peygamberimizin okuduğu Kadir Gecesi duasının Türkçe manası şu şekilde: -Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.

Kadir Gecesi hangi sureler okunur?

Kadir Gecesi'nde Yasin, Tebareke, Amme, Kadir Suresi ve İnşirah Suresi okumak faydalıdır. Bugün Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler arasında yer alan sure okumak önem verilen ve en çok yapılan ibadetlerden birisidir.

Kadir gecesi duası nasıl yapılır nedir?

KADİR GECESİ HADİSİ Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu: – Allahümme inneke afüvvün kerimün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Kadir Gecesi'nde tesbih çekerken ne söylenir?

-Kadir Gecesi'nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir. - La ilahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim.

Kadir gecesinde kuranda hangi ayetler okunur?

Kadir Gecesi'nde Yasin, Tebareke, Amme, Kadir Suresi ve İnşirah Suresi okumak faydalıdır.

Kadir Gecesi'nde Kur'an'dan ne okunur?

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.) Peygamberimiz (sav) buyuruyor: "Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur",n-ı kerîmi hatmetmekten daha sev,ptır.

Ne söylenerek tesbih çekilir?

TESBİHAT NASIL YAPILIR? Namazlardan sonra otuz üçer kere “Sübhanallah”, “Elhamdülillah”, “Allahu ekber” diyerek Allah'ı anmak da sahih hadislerle tavsiye edilmiştir. Ve huvel aliyyul aziymizul celali subhanellah." 33 defa Subhanallah: Allah noksanlardan uzaktır, kemal sıfatlarla muttasıf (sıfatlanmış) tır.

Kadir Suresinin yerine hangi sure okunur?

Kadir Suresi bilmiyorsak yerine Kevser Suresi okuyabiliriz. Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi Namazı, kaç rekat olduğu, hangi surelerin, ayetlerin ve duaların okunacağı ile ilgili her şey haberimizde..