Ek yerleştirmede tercih indirimi var mı?

İçindekiler:

  1. Ek yerleştirmede tercih indirimi var mı?
  2. 140 puan alanlar nasıl tercih yapacak?
  3. Ikinci tercihler ne zaman acıklanacak?
  4. Biruni Üniversitesi Tercih indirimi var mı?
  5. Medipol Üniversitesi Tercih indirimi var mı?
  6. 140 puanla tercih yapılır mı?

Ek yerleştirmede tercih indirimi var mı?

İlk yerleştirme döneminde geçerli olan % ek tercih indirimi, ek yerleştirme döneminde de geçerlidir.

140 puan alanlar nasıl tercih yapacak?

*Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecindeTYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar “önlisans programlarında”, AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar “lisans programlarında” boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir.

Ikinci tercihler ne zaman acıklanacak?

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları bugün (1 Ekim Cuma) açıklandı. Sonuçlar, "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenilebilecek.

Biruni Üniversitesi Tercih indirimi var mı?

Meslek Yüksekokulu Programlardan herhangi birine 1.tercihle yerleşenlere ödeyecekleri ücret üzerinden %30 oranında ek indirim uygulanır. Yerleşilen tercih sırasına kadar tüm tercihlerin yalnız Biruni Üniversitesi olması halinde, ödenecek ücret üzerinden %30 oranında ek indirim uygulanır.

Medipol Üniversitesi Tercih indirimi var mı?

Sadece Burslu ve %50 İndirimli kontenjanı olan programların, %50 İndirimli kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 tercih indirimi, ... Tercih İndirimi zorunlu hazırlık sınıfı dahil öğrencilerin öğrenim gördüğü sürece geçerlidir.

140 puanla tercih yapılır mı?

İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.”