Kubilay ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kubilay ne demek TDK?
  2. Kubilay ismi türkiyede kaç tane var?
  3. Atilla ne anlama gelir?
  4. Eymen ismi ne anlam taşır?

Kubilay ne demek TDK?

Kubilay ünlü bir hükümdarın ismidir. Moğol İmparatorluğu tahtına Cengiz Han'dan sonra çıkagelen kağanların en ünlüsüdür. Cengiz Han'ın torununa verilen isimdir. ... Anlam olarak çok yüce bir hükümdar ismi olmasından ötürü güçlü ve kudretli bir ifade taşımaktadır.

Kubilay ismi türkiyede kaç tane var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 13.004 tane Kubilay ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 337 sırada. Yani Türkiye'de her 1,402 kişiden biri Kubilay. İstanbul'da ise toplam 3.089 tane.

Atilla ne anlama gelir?

Erkek çocuklara verilen Atilla isminin anlamı kahramanlığı simgeler. Türkiye genelinde çok sık kullanılan Atilla ismi aynı zamanda büyük Hun İmparatorunun da adıdır. ... Atilla ismi kahramanlığı ve güçlü olmayı temsil eder. Aynı zamanda Atilla isminin bir diğer anlamı da babacık demektir.

Eymen ismi ne anlam taşır?

Eymen ismi anlam itibari ile genel olarak talihli kimse anlamına gelmektedir. Sözlükte uğurlu kimse, pek talihli kimse. Sahabelerden bu ismi taşıyan zatı muhterem Hazreti Eymen b. Hureym'dir. ... Bu isim dolayısı ile Eymen ifadesi Kuran ı Kerimde aşağıdaki ayeti kerimede yer almaktadır..