Egale etme ne demek?

İçindekiler:

  1. Egale etme ne demek?
  2. Ekarte edilmeli ne demek?
  3. Diskalifiye ne deme?
  4. Kendi rekorunu kırmak ne demek?
  5. Demoralize ne demek?
  6. Atletizmde diskalifiye ne demek?
  7. Entegre etmek ne demek?
  8. Beyin iltihabının tıbbi terminoloji karşılığı nedir?

Egale etme ne demek?

(Fr. égalé) “Eşitlemek, eşit duruma getirmek” anlamında egale etmek şeklinde kullanılır: “Dünya uzun atlama rekorunu egale etti.”

Ekarte edilmeli ne demek?

Egale etmek, eşit hale getirmek ya da aynısını yapmak demektir. Ekarte ise geride bırakmak, önde tamamlamak ve rakibini yenmek manasında kullanılır.

Diskalifiye ne deme?

Diskalifiye kelimesi Türkçe'de "yetkisini kaldırmak, devre dışı bırakmak" anlamına gelir. ... Bu sözcük İngilizce qualify "yetkilendirmek" fiilinden di+2 önekiyle türetilmiştir.

Kendi rekorunu kırmak ne demek?

Kendi türü içinde en iyi olanın üstünlüğü, öncekilerin üstüne çıkan sonuç: Ve zarâfet rekorunu kimseye vermez (Peyâmi Safâ). ѻ Rekor kırmak: Daha önce çıkılan dereceyi aşıp daha üstün bir derece elde etmek: O İtalya ki bir zamanlar turist sayısı îtibâriyle dünya rekoru kırmıştı (Burhan Felek).

Demoralize ne demek?

Birinin moralini bozmak anlamına gelen "demoralize etmek " ya da morali bozulmak anlamına gelen " demoralize olmak". Türk Dil Kurumuna Göre Demoralize Olmak ve Demoralize Etmek Ne Demektir? ... Türk Dil Kurumu' na göre " demoralize" kelimesi morali bozulmuş anlamına gelmektedir.

Atletizmde diskalifiye ne demek?

Yarışmacılardan birisinin hatalı çıkış yapması durumunda çıkış tekrarlanır. İki kez hatalı çıkış yapan atlet diskalifiye edilir. Pist yarışmalarında diskalifiye olan atlet, pisti hemen terk etmelidir. Hatalı çıkıştan sonra yarışmacılar, tabancanın yeniden ateşlenmesi ile geri çağrılır.

Entegre etmek ne demek?

Entegre olmak bütünleşmek ve uyum sağlamak olarak tanımlanabilir. Entegre etmek ise birleştirmektir. Entegrasyon işleminin yapılması entegre edilmesi olurken işlemin kendisine entegre olmak denilebilir. Farklı sistemlerin bir arada çalışması entegre olmak terimine örnek olabilir.

Beyin iltihabının tıbbi terminoloji karşılığı nedir?

ANSEFALIT: Beyin iltihabi.