Küresel ısınmanın sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Küresel ısınmanın sebebi nedir?
  2. Küresel iklim değişikliğinin gözlenen ve öngörülen etkileri nelerdir?
  3. Işınımsal zorlama nedir?
  4. Sera etkisi nedir çok kısa bilgi?

Küresel ısınmanın sebebi nedir?

Küresel ısınmaya, atmosferde artan sera gazlarının neden olduğu düşünülmektedir. Karbondioksit, su buharı, metan gibi bazı gazların, Güneş'ten gelen radyasyonun bir yandan dış uzaya yansımasını önleyerek ve diğer yandan da bu radyasyondaki ısıyı soğurarak yerkürenin fazlaca ısınmasına yol açtığı düşünülmektedir.

Küresel iklim değişikliğinin gözlenen ve öngörülen etkileri nelerdir?

Uç Değerdeki Hava Olayları ve İklim Şartlarının Değişmesi: Küresel ısınma olarak adlandırılan ortalama sıcaklık artışı, sıcak hava dalgalarının yaşanması, şiddetli yağış sıklığının artması, bazı yerlerde yağış artışı bazı yerlerde ise kuraklığın yaşanması küresel iklim değişikliğinin meteorolojik etkileridir.

Işınımsal zorlama nedir?

Yerküre/atmosfer sistemine giren kısa dalgalı güneş enerjisi ile geri salınan uzun dalgalı yer ışınımı ortalama koşullarda dengededir. ... Yerküre/atmosfer sisteminin enerji dengesindeki bu değişiklikler, ışınımsal zorlama olarak adlandırılır.

Sera etkisi nedir çok kısa bilgi?

Dünya, üzerine düşen güneş ışınlarından çok, dünyadan yansıyan güneş ışınlarıyla ısınır. Bu yansıyan ışınlar başta karbondioksit, metan ve su buharı olmak üzere atmosferde bulunan gazlar tarafından tutulur, böylece dünya ısınır. Işınların bu gazlar tarafından tutulmasına sera etkisi denir.