Kurumuş nar nasıl soyulur?

İçindekiler:

  1. Kurumuş nar nasıl soyulur?
  2. Nar kabuğundan nasıl çıkarılır?
  3. Nar nasıl ayıklanır?
  4. Kaşıkla nar nasıl soyulur?
  5. Nar kurutma nasıl yapilir?
  6. Nar nasıl servis edilir?
  7. Badem yeşil kabuğundan nasıl ayrılır?
  8. Narı nasıl tüketmeliyiz?
  9. Badem yeşil kabuğu nasıl soyulur?
  10. Badem sert kabuğu nasıl soyulur?

Kurumuş nar nasıl soyulur?

Nar Kabuğu Nasıl Kurutulur ve Kullanılır? Narın çekirdeklerini çıkarttıktan sonra soyma bıçağı kullanarak kabuğunu uzunlamasına kesebilirsiniz. Kestiğiniz nar kabuklarını güneşte kurutabilir ve kurutulmuş kabukları tamamen soğuduktan sonra, bir kilitli torba ya da hava geçirmez bir kaba koyarak saklayabilirsiniz.

Nar kabuğundan nasıl çıkarılır?

İlk aşama narın dala tutunan üst kısmını daire şeklinde bıçakla kesip çıkarmak. Belirlediğiniz bir noktadan bıçağınızın ucunuz hafif saplayın ve muntazam bir yuvarlak çizerek, bıçağı narın etrafında döndürüp kesin.

Nar nasıl ayıklanır?

Narları ortadan ikiye kesin. Sonra geniş bir kase içinde, taneli kısmı avucunuzun içine gelecek şekilde tutun (resimdeki gibi) ve tahta bir kaşıkla hafifçe üst kısmından vurun. Taneler hemen dökülecektir. İsterseniz taneli olarak tüketin, isterseniz taneleri katı meyve sıkacağında sıkarak bol bol suyunu için.

Kaşıkla nar nasıl soyulur?

Bu yöntemde meyveyi önce ortadan ikiye bölmeli ve taneli kısmı avuç içinize gelecek şekilde elinize yerleştirmelisiniz. Sonra diğer elinize aldığınız bir tahta kaşıkla narın kabuklu kısmına vurduğunuzda tanelerin kolayca avucunuza döküldüğünü göreceksiniz.

Nar kurutma nasıl yapilir?

Nar kabuğu nasıl kurutulur? Öncelikle narın çekirdekleri çıkarılmalı daha sonra nar kabuğu küçük parçalara bölünmelidir. Nar kabukları güneşte kurutulup, kurutulan kabuklar soğuduktan sonra hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır.

Nar nasıl servis edilir?

Nar ikiye bölünmüş olarak servis edilmelidir. Bu şekilde servis edilen nar işaret ve başparmakla sıkıca tutuluarak kaşıkla yenilebilir. Eğer çilek krema ile servis edilirse kaşıkla yenmelidir. Pudra şekeri ile servis edilirse elle pudra şekerine batırılarak iki lokmada yenir.

Badem yeşil kabuğundan nasıl ayrılır?

Suyun kaynamasıyla birlikte yaklaşık 1 dakika boyunca bademler kaynatılmalıdır. Kaynatılan bademler süzülerek ve bekletilerek daha sonra soyulabilir. Soğuk sudan geçirilmesi de badem kabuğunu soyma konusunda oldukça önemli bir detaydır.

Narı nasıl tüketmeliyiz?

NAR NASIL TÜKETİLİR? Nar suyunu meyve suyu alternatiflerinde sıklıkla kullanabilirsiniz. Nar suyu, yemeklerin yanında, ara öğünlerde veya kahvaltıda tüketilebilir. Nardan pekmez de elde ediliyor.

Badem yeşil kabuğu nasıl soyulur?

Suyun kaynamasıyla birlikte yaklaşık 1 dakika boyunca bademler kaynatılmalıdır. Kaynatılan bademler süzülerek ve bekletilerek daha sonra soyulabilir. Soğuk sudan geçirilmesi de badem kabuğunu soyma konusunda oldukça önemli bir detaydır.

Badem sert kabuğu nasıl soyulur?

Bademin kabuğunu kolay bir şekilde soyabilmek için ilk olarak sıcak suyun içerisinde haşladıktan sonra soğuk suya alıyoruz. Bir süre bekleyen bademler, kabuklarından kolay bir şekilde ayrılacaktır. Bundan sonrasında bademleri istediğiniz şey için kullanabilirsiniz.