Alo 113 neresi?

İçindekiler:

  1. Alo 113 neresi?
  2. Tazminat ödemeyen işveren nereye şikayet edilir?
  3. Sgk'ya ihbar nasıl yapılır?
  4. SGK şikayeti geri alınır mı?
  5. Şikayetimi geri aldım ne olur?
  6. Kısa çalışma ödeneğini işçi kabul etmezse ne olur?
  7. Kısa çalışma ödeneği alan işçi işe gider mi?
  8. Kısa çalışma ödeneği alan istifa edebilir mi?
  9. Kısa çalışma ödeneği alan işçi çalıştırılır mı?
  10. Kısa çalışma ödeneği alan işçi kaç gün çalışır?
  11. Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşından kesilecek mi?

Alo 113 neresi?

Trafik polisi - 113. Polis - 133; Ambulans - 151. Trafik polisi - 777. Cape Town ihbar- 107; cep telefonlarında - 112.

Tazminat ödemeyen işveren nereye şikayet edilir?

Kıdem tazminatını alamayan ancak anlaşma da sağlayamayan işçi Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'nin şikayet masalarına başvurmalıdır. İŞKUR tarafından başvuru incelenir ve işçi ve işveren uzlaştırılmaya çalışılır.

Sgk'ya ihbar nasıl yapılır?

Alo 170 SGK şikayet hattına haftanın 7 günü 24 saat boyunca ulaşabilirsiniz. Hattın iletişim merkezinde alanında yetkin çalışanlar hizmet sunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu şikayet hattı Alo 170 üzerinden 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında problemle karşılaşılan her konu SGK'ya sunulabilmektedir.

SGK şikayeti geri alınır mı?

Telefon yoluyla veya sözlü olarak iletilen şikayeti geri alma talebi kabul edilemez. ... Yani kişinin şikayetinden vaz geçtiğini belirtmesi SGK'yı bağlamaz. Kişinin şikayetten vazgeçtiğine dair dilekçesinde iddiaların doğru olmadığını belirtmesi ise kendisini zor durumda bırakabilir.

Şikayetimi geri aldım ne olur?

Şikayetten vazgeçme, sanık tarafından kabul edilirse ceza davası hakkında 'düşme kararı' verilir. ... Bu durumda, müşteki şikayetten vazgeçse bile, ceza davası hakkında düşme kararı verilemez. Yargılamaya devam edilir, dava sonunda sanık hakkında şartları oluşmuşsa beraat kararı verilir.

Kısa çalışma ödeneğini işçi kabul etmezse ne olur?

Bu durumda çalışan bu şekilde çalışmak istemediği için işten ayrılırsa kıdem tazminatı alamıyor. ... Kısa çalışma, işçinin rızasına ve onayına dayanmayan, işveren lehine bir uygulamadır. Kısa çalışmada ücreti azalan işçi sözleşmesini feshetmek yoluna giderse kıdem tazminatı alamaz.

Kısa çalışma ödeneği alan işçi işe gider mi?

Yukarıda sayılan durumda, tam zamanlı çalıştırılarak kısa çalışma ödeneği alan ve sigorta primi 20 günden fazla yatmayan kişiler bu durumda haklı fesih yaparak işten ayrılabilir. Çalışan kişi fiilen çalıştığı fazla süreleri SGK'ya kanıtlamak zorundadır. Bu durum evden çalışan kişiler için de dahildir.

Kısa çalışma ödeneği alan istifa edebilir mi?

Kısa çalışmaya gidilen işyerlerinde kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanan kişilerden son 3 yıl içerisinde en az 600 günü olup son 120 gündür iş sözleşmesi bulunanlar, kısa çalışma sonlandıktan sonra istifa ederek işten ayrılırlarsa da işsizlik maaşı alabilir.

Kısa çalışma ödeneği alan işçi çalıştırılır mı?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALAN KİŞİLER TAM ZAMANLI ÇALIŞABİLİR ? Kısa çalışma ödeneği verilmeye başlandıktan sonra iş yerlerinin denetlenmesi sonraya bırakıldı. Kısa çalışma ödeneği alan iş yerlerinin, fiilen çalışıp çalışmadığı maalesef denetlenemiyor.

Kısa çalışma ödeneği alan işçi kaç gün çalışır?

Kısa çalışmanın uygulanmaya başlaması işverenin çalışma süresini en az üçte biri oranında azaltmasına bağlıdır. Dolayısıyla kısa çalışmada olan bir işçi en fazla haftada 30 saat çalıştırılabilecektir. İşçi 30 saati geçmemek şartıyla işverenin belirlediği haftalık süre kadar çalışmakla yükümlüdür.

Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşından kesilecek mi?

Bu yetki kapsamında 30 Haziran 2020 tarihinde Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Karar uyarınca, covid-19 pandemisi dolayısıyla verilen kısa çalışma ödenekleri, işsizlik ödeneğinden düşülmeyecek. Kısa çalışma ödeneği almış olan çalışanların işsizlik ödeneği konusunda hiçbir kaybı olmayacak.