Romanya konsolosluğu ne zaman açılacak?

İçindekiler:

  1. Romanya konsolosluğu ne zaman açılacak?
  2. Romanya vize veriyor mu?
  3. Romanya konsolosluğundan nasıl randevu alınır?
  4. Romanya Büyükelçisi kimdir?
  5. Romanya vize ücreti nereye yatırılır?
  6. Romanya vatandaşlık ücreti ne kadar?
  7. Romanya'da karantina var mi?
  8. Romanya Konsolosluğu hangi illerde var?
  9. Romanya vizesi almak ne kadar sürer?
  10. Romanya vizesi kac tl?
  11. Romanya vize başvurusu nereye yapılıyor?
  12. Romanya D tipi vize nasıl alınır?
  13. Romanya vatandaşlığı almak ne kadar sürer?

Romanya konsolosluğu ne zaman açılacak?

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu Pazartesi- Perşembe: 09.00 - 13.00 / Cuma: 09.00 - 12.00 saatleri arasında konsolosluk hizmeti vermektedir. Evrak Alımı : Hafta içi her gün Saat: 13.00-15.00 arasında yapılır.

Romanya vize veriyor mu?

Romanya'ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın mutlaka seyahat amaçlarına uygun vize almaları gerekmektedir. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız ise 90 güne kadar süreli turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

Romanya konsolosluğundan nasıl randevu alınır?

Romanya konsolosluğunun vize randevusu: Romanya Dışişleri Bakanlığının resmi web sitesi olan evisa.mae.ro web adresinden alınacaktır. Türkiye'de bulunan İstanbul, Ankara ve İzmir Romanya Konsolosluklarından kısa ve uzun dönem vize randevusu alabilmek için kullanılacak olan tek web sitesi evisa.mae.ro web adresidir.

Romanya Büyükelçisi kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz tarihinde Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis'e güven mektubunu sunmuştur.

Romanya vize ücreti nereye yatırılır?

Romanya Başkonsolosluğu İstanbul, 18.05.2015 tarihinden itibaren yapılacak Romanya vize başvuruları için ödenmesi gereken harçları, kişinin kendisinin eksiksiz olarak ibraz edeceği belgelerle birlikte ve bu belgelerin Romanya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlendikten sonra bu belgeleri esas alarak Yapı Kredi ...

Romanya vatandaşlık ücreti ne kadar?

Romanya vatandaşlığına başvuru yapmak isteyen erişkin kişiler, kişi başına yaklaşık 1160 Euro ücret ödemektedir.

Romanya'da karantina var mi?

Ülkemizden Romanya'ya seyahatlerde 14 günlük karantina uygulaması başlamıştır. Aşağıdaki şartları haiz kimseler karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.

Romanya Konsolosluğu hangi illerde var?

Romanya konsoloslukları, görev bölgeleri dağılımına sahiptir. İstanbul Romanya Başkonsolosluğu, Bartın, Bilecik, Bolu, Düzce, İstanbul, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak illerinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet sağlamaktadır.

Romanya vizesi almak ne kadar sürer?

Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar? İstanbul. Romanya vize başvuruları yaklaşık olarak 4-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak ek belge talebi, dönemsel yoğunluklar ve resmi tatiller gibi nedenlerle bu süre uzayabilir.

Romanya vizesi kac tl?

Romanya vize ücreti: 60 Euro.

Romanya vize başvurusu nereye yapılıyor?

Romanya Vizesi Başvuru Nasıl Yapılır? Romanya'ya seyahat edecek olan kişiler Romanya vizesi başvurularını Romanya Başkonsolosluğu, Romanya Büyükelçiliği ve Romanya Fahri konsolosluklarına şahsen giderek ya da Vize Danışma Merkezleri ile Seyahat/ Turizm acenteleri aracılığıyla vize başvurusu yapabilirler.

Romanya D tipi vize nasıl alınır?

Romanya D vize başvuruları başvuru sahibi tarafından şahsen yapılmalıdır. Romanya oturum izninin uzatılması en az 30 gün öncesinden Romanya'daki ikamet adresindeki Romanya Göçmen Bürosu'nun ofislerine yapılmalıdır. Bu süreyi geçiren başvuru sahipleri oturum izinlerini uzatma haklarını kaybederler.

Romanya vatandaşlığı almak ne kadar sürer?

Romanya vatandaşlığı için her kişi şahsen başvuruda bulunmak zorundadır. İşlemler çoğunlukla aynı gün içinde tamamlanmakta. Fakat bazen yoğunluktan kaynaklanan sebeplerden dolayı sonra ki güne de sarkmaktadır. Romanya vatandaşlığı numarası, dört ile oniki ay içersin de belli oluyor.