DeFacto ne demek türkçesi?

İçindekiler:

  1. DeFacto ne demek türkçesi?
  2. De facto nüfus sayımı ne demek?
  3. Colin's hangi ülkenin markası?
  4. Zara markası kime ait?
  5. Nüfus sayımı neye göre yapılıyor?
  6. Fiili miktar ne demek?
  7. Fiil Türkçe mi?
  8. De jure devlet nedir?
  9. De jure ne demek hukuk?

DeFacto ne demek türkçesi?

De facto (Latince telaffuz: [deː ˈfaktoː]) veya de fakto, "gerçekte", "uygulamada", "fiilen", "fiilî" ya da "pratikte" anlamında kullanılan Latince deyiş. "Kanuna göre" veya "hukukî olarak" anlamına gelen "de jure" ile karşıt olarak sıkça kullanılır.

De facto nüfus sayımı ne demek?

İki tür nüfus sayım yöntemi vardır. De facto sayım yöntemi tek gün içinde ülke sınırlarında bulunan herkesin bulundukları yerleşim yerlerinde sayılmasıyla gerçekleşir. De jure sayımda ise nüfusun daimi ikametgâhı esas alınarak sayım yapılır.

Colin's hangi ülkenin markası?

“Gençlik, dinamizm, rahatlık ve özgürlüğü bir arada yaşatan tasarımlarıyla Colin's, Türkiye'nin dünyada tanınan markalarından biri. Eroğlu Holding'in ilk markası olma sorumluluğunu taşıyan Colin's, 38 ülkede farklı kültürlerden insanların büyük beğenisini topluyor.”

Zara markası kime ait?

Zara España, S.A. Zara (İspanyolca telaffuz: [ˈθaɾa]), İspanyol merkezli giyim ve aksesuar markasıdır. 1975 yılında Arteixo, Galiçya'da Amancio Ortega ve Rosalía Mera tarafından kurulmuştur.

Nüfus sayımı neye göre yapılıyor?

Nüfus sayımları erkek-kadın nüfusu belirlemek, kırsal-kentsel nüfusu belirlemek, nüfus yerleşim yerlerine göre dağılımını belirlemek, okuma-yazma oranını belirlemek, eğitim durumunu belirlemek, nüfusu belirlemek, nüfusun yaşlara göre dağılımını belirlemek ve daha birçok amaçtan dolayı yapılır.

Fiili miktar ne demek?

İşletmelerin belirli bir sürede elde ettiği üretim miktarının yeterli talep olması durumunda satılan kısmına fiili kapasite denir. [xi] Başka bir deyişle fiili kapasite, ulaşılabilecek gerçek çıktı düzeyinin ulaşılan kısmıdır.

Fiil Türkçe mi?

Fiil kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Fiil, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

De jure devlet nedir?

De jure; bir ülke veya bir hükûmetin yasal olarak yürürlükte bulunan kıstasları istikrarlı bir şekilde memnun etmesi anlamına gelmektedir.

De jure ne demek hukuk?

De jure, Latince deyim. "De jure", de facto teriminin karşıtıdır. "Kanuna göre" veya "hukukî olarak" manasına gelir. Hukukî bir durum tartışılırken, "de jure" kavramı, konu hakkında kanunların ne söylediğini; "de facto" ise gerçek hayatta uygulamanın nasıl olduğunu belirtir.