Doktora Bursu 2021 ne kadar?

İçindekiler:

  1. Doktora Bursu 2021 ne kadar?
  2. YÖK Destek Bursu 2021 ne kadar?
  3. YÖK doktora bursunu kimler alabilir?
  4. Doktora bursu ne kadar oldu?
  5. YÖK bursu hangi durumlarda kesilir?
  6. YÖK 100 2000 öncelikli alanlar nelerdir?
  7. YÖK başarı bursu ne zaman yatacak?
  8. Hangi bölümlerde burs var?
  9. 2020 Hangi bölümlere burs veriliyor?
  10. YÖK bursu nasıl kesilir?
  11. YÖK Bursu Nasıl Başvurulur?

Doktora Bursu 2021 ne kadar?

Doktora öğrencilerine en fazla 4 yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine ise en fazla 5 yıl boyunca ve Mart 2021'den itibaren yılda 12 ay ve ayda 2.600 TL burs ödemesi yapılacaktır.

YÖK Destek Bursu 2021 ne kadar?

Yukarıda yer alan şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2, üzerinden 65'in altına düşmemesi şartıyla 2021 yılı için aylık 850 TL ...

YÖK doktora bursunu kimler alabilir?

a) T.C. vatandaşı olmak. b) İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. c) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Doktora bursu ne kadar oldu?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020 itibarıyla YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında doktora eğitimi yapan öğrencilerin burs miktarında artış sağlanacağını belirterek, "Türkiye'nin 100 öncelikli alanda doktora yapan öğrenciler, aylık lira burs ile desteklenecek." dedi.

YÖK bursu hangi durumlarda kesilir?

2.YÖK Destek Bursu Hangi Koşullarda Kesilir? Yükseköğretim kurumunun not sistemi esas olmak üzere, öğrencinin ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 2,50/4 veya 65/100 sınırının altında olması durumunda burs ödemeleri sonlandırılır.

YÖK 100 2000 öncelikli alanlar nelerdir?

Belirlenen öncelikli alanlar arasında; aşı, insan beyni ve nörobeyinden moleküler biyoloji ve genetiğe, ilaç araştırmalarından antorpolojiye, bilim tarihinden felsefeye, deniz hukuku, hukuk felsefesi ve sosyolojisinden Köktürçeye, robotik, yapay zeka, mikro ve nano teknoloji, doku mühendisliği, mekatronikten, hidrojen ...

YÖK başarı bursu ne zaman yatacak?

(5) Öğrencilere her yıl ekim ayından itibaren on iki ay süre ile burs ödenir.

Hangi bölümlerde burs var?

Hangi bölümlere verilecek?
  • Astronomi ve Uzay Bilimleri.
  • Astronomi ve Astrofizik.
  • Bahçe Bitkileri.
  • Balıkçılık Teknolojisi.
  • Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği.
  • Bitki Koruma.
  • Bitkisel Üretim ve Teknolojileri.
  • Bitkisel Üretim ve Teknolojileri (İngilizce)
Daha fazla öğe...•BE

2020 Hangi bölümlere burs veriliyor?

2020 – 2021 eğitim öğretim yılında da verilecek olan YÖK Destek bursu üniversitelerin lisans programlarında temel bölümler adı verilen matematik, biyoloji, fizik ve kimya bölümlerini ayrıca tarım, su ürünleri, ziraat, orman, hayvancılık ve yer bilimleri bölümlerini kapsamaktadır.

YÖK bursu nasıl kesilir?

2.YÖK Destek Bursu Hangi Koşullarda Kesilir? Yükseköğretim kurumunun not sistemi esas olmak üzere, öğrencinin ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 2,50/4 veya 65/100 sınırının altında olması durumunda burs ödemeleri sonlandırılır.

YÖK Bursu Nasıl Başvurulur?

YÖK Bursu ön koşullarını sağlayan öğrenciler, kayıt yaptırdığı üniversite rektörlüklerine başvurmaları ile gerçekleşmektedir.