Yüksek lisans yapan ne olur?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans yapan ne olur?
  2. Yüksek lisansı bitiren hangi ünvanı alır?
  3. Tezsiz yüksek lisans kaç puan getirir?
  4. Tezsiz yüksek lisans şartları nedir?
  5. Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans nedir?
  6. Tezsiz yüksek lisanstan Tezliye geçiş var mı?
  7. Uzaktan eğitim yüksek lisans hangi üniversitelerde var?

Yüksek lisans yapan ne olur?

Yüksek lisans eğitimin sonucunda, alanınıza bağlı olarak “bilim uzmanı”, “uzman hekim”, “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olabilirsiniz. Her insanın adeta yarış halinde olduğu iş hayatı içerisinde bu unvanlarla beraber kendinizi fark ettirebilir, bambaşka noktalara yükselebilirsiniz.

Yüksek lisansı bitiren hangi ünvanı alır?

Doktora, bir lisans ve yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Bu dereceyle "bilim doktoru" veya uluslararası kısaltmayla "PhD" unvanı alınır.

Tezsiz yüksek lisans kaç puan getirir?

Öğretmenlerden doktora mezunu olanlara 90, tezli yüksek lisans mezunu olanlara 50, ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans eğitimi hariç olmak üzere tezsiz yüksek lisans mezunu olanlara 30, ikinci bir dört yıllık yükseköğrenim mezunu olanlara 10 hizmet puanı verilecek.

Tezsiz yüksek lisans şartları nedir?

Tezsiz Yüksek Lisansın Amacı Tezsiz yüksek lisans programları toplam 30 krediden az olmamak koşuluyla en az 10 adet ders ile bitirme projesi dersinden oluşur. Bitirme projesi dersi kredisizdir; başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. ... Tezsiz yüksek lisans programının sonunda yeterlik sınavı uygulanabilir.

Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans nedir?

Uzaktan eğitim yüksek lisans, derslerin ve ders işleyişinin online yani çevrimiçi ortamda yapıldığı bir eğitim türüdür. ... Uzaktan eğitim yüksek lisans programlarının çoğu tezsiz yüksek lisans olarak açılmaktadır. Uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimleri için ALES şartı aranmaz.

Tezsiz yüksek lisanstan Tezliye geçiş var mı?

MADDE 32 – (2) Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler Üniversitenin tezli yüksek lisans programı için belirlediği asgari şartları yerine getirmek kaydıyla tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler.

Uzaktan eğitim yüksek lisans hangi üniversitelerde var?

Uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi Veren Üniversiteler

  • Ahmet Yesevi Üniversitesi (Türtep)
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi.
  • Akdeniz Üniversitesi.
  • Anadolu Üniversitesi.
  • Ankara Üniversitesi.
  • Amasya Üniversitesi.
  • Atatürk Üniversitesi.
  • Atılım Üniversitesi.