En çok karpuz nerede yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. En çok karpuz nerede yetiştirilir?
  2. Karpuz hangi şehirde yetiştirilir?
  3. Kavun arası kaç santim olmalıdır?
  4. Kavunun olgunlaştığını nasıl anlarız?
  5. Kavun hangi ayda ekilir?
  6. Kavun karpuz hangi ayda dikilir?
  7. Kırkağaç kavunu ne zaman ekilir?

En çok karpuz nerede yetiştirilir?

Ülkemizde Karpuzun Yetiştiği Yerler ve Bölgeler Karpuz yurdumuzun ortalama bütün yerlerinde yetişmektedir. Fakat en fazla miktarda yetiştirildiği yerler Güneydoğu Anadolu kısmında Diyarbakır ilimiz, Akdeniz kısmında Adana ilimiz, İç Anadolu bölgemizde ise Ankara ve Çankırı illerimizdir.

Karpuz hangi şehirde yetiştirilir?

Karpuz yurdumuzun aşağı yukarı tüm bölgelerinde yetişmektedir. Ancak en çok yetiştirildiği yerler güneydoğu Anadolu bölgesinde Diyarbakır ilimiz. Akdeniz bölgesinde adana ilimiz.

Kavun arası kaç santim olmalıdır?

KAvun tohumu ilkbahar ve yaz aylarında 15 dereceyi geçen sıcaklıklarda ekilmesi tavsiye edilir. Kavun tohumunun kalitesi hasat açısından önemlidir. Ekim derinliği 2 ve 2,5 cm kadar olmalıdır. Sıralar üzeri 55 cm, sıralar arsı 175 cm arasında olmalıdır.

Kavunun olgunlaştığını nasıl anlarız?

Kavunlar, gerçek iriliklerine geldikten sonra olgunlaşmaya başlar. Hasat devresine gelmiş kavunların saplarının dala bağlandığı yerde bulunan iki kulakçık kuruma gösterir. Olgun kavunlar ağırlaşmaya başlar. Dip kısmında hafif bir yumuşama ve koku başlar ve kabuk rengi çeşide özgü rengini alır ve parlaklaşır.

Kavun hangi ayda ekilir?

Kavun tohumu ekimi genelde İlkbahar, yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Kavun tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Kavun tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm, sıralar üzeri mesafe 50-60 cm ,sıralar arası 150-200 cm arasındadır.

Kavun karpuz hangi ayda dikilir?

Karpuz tohumu ekimi genelde İlkbahar,ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Karpuz tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Karpuz tohumu ekim derinliği 2,5-3 cm , sıralar üzeri mesafe 80-100 cm ,sıralar arası 150-180 cm arasındadır.Karpuz fidesi kullanılacaksa karpuz fidesi ...

Kırkağaç kavunu ne zaman ekilir?

Kavun Dikimi Erkenciliği sağlamak ve geç ilkbahar donlarına yakalanmamak için fide de dikilmelidir. Tohum ekimi akdeniz ve ege bölgesinde nisanın ilk yarısında, Marmara ve trakya da nisanın ikinci yarısında orta, doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde mayısın ilk yarısında dikilir.