Araç vizesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Araç vizesi ne demek?
  2. Arabaya vize yaptırmak ne kadar?
  3. Araç vizesi nasil yapilir?
  4. Vize yapıldı ne demek?
  5. Arabada yeni vize ne demek?
  6. Araba muayenesi ne zaman yapılır?
  7. 2021 araç muayene nasıl yapılır?
  8. Vize ve pasaport arasındaki fark nedir?
  9. Araç muayenesi yapılmayan aracın cezası nedir?
  10. Trafik vize cezası ne kadar?
  11. 2021 Araç muayenesinde nelere bakılır?

Araç vizesi ne demek?

Trafik kanunun tarafından bu esaslar belirlenmiş olup ; araç vizesi, motorlu ve motorsuz araçların trafikte bulunabilmesi için teknik bakımdan yeterli bir düzeyde olup olmamasının tespit edilmesi amacıyla yetkilendirilmiş yerlerce yapılan kontrollerdir.

Arabaya vize yaptırmak ne kadar?

Bu kapsamda araç cinslerine göre muayene ücreti aşağıda belirtilmiştir: Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL. Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL. Traktör ve motosikletler için 189,98 TL.

Araç vizesi nasil yapilir?

Araç muayenesi TÜVTÜRK aracılığıyla yapılır. Randevu yöntemi ile çalışan bu kurumda sıra almak gerekir. Bunun için iki farklı yol vardır. TÜVTÜRK ücretsiz randevu hattı olan 0850 222 88 88 nolu telefondan veya www.tuvturk.com.tr adresinden araç muayene randevusu alınabilir.

Vize yapıldı ne demek?

Vize, yurt dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir. Vize başvurusu, konsolosluklar ya da aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler ya da havalimanı ve sınır kapılarında bulunan gişeler aracılığı ile yapılır.

Arabada yeni vize ne demek?

Esasen araç muayenesi arabanın genel durumunu kontrol eder. Yani daha sağlıklı bir sürüş için ve daha sağlıklı bir yol tutuşu için araçlara muayene yapılır. Bu muayene bir sınav gibi olduğu için halk arasında vize denilmektedir. Aracın yaşına göre belli aralıklarla aracın test edilme durumudur.

Araba muayenesi ne zaman yapılır?

Binek otomobil, resmi otomobil ve bu araçların römorkları ilk 3 yaş sonrasında her 2 yılda bir muayene edilir. Lastik tekerlekli traktörler ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 3 yılda bir muayene edilir.

2021 araç muayene nasıl yapılır?

Eğer borcunuz yoksa TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesi ''tuvturk.com.tr'' adresindeki 'ücretsiz randevu' bölümüne aracınızın plakasını, ruhsat numarasını yazıp muayene yaptıracağınız şehri seçerek randevu alabilirsiniz.

Vize ve pasaport arasındaki fark nedir?

Pasaport 6 ay, 1, 2, 3 veya 5 yıllık olmak üzere hazırlatılabilir. ... Vize bir devletin ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesine girebileceğini gösteren bir kayıttır.

Araç muayenesi yapılmayan aracın cezası nedir?

ARAÇ MUAYENE CEZASI Cezai işlemlerin yanında aracın trafikten men edilmesi gibi durumlarla da karşılaşılabilir. Muayenesiz araç kullanma cezası 2021 yılında 314 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Eğer bu ceza tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödenirse ceza üzerinden %25'lik bir indirim uygulanacaktır.

Trafik vize cezası ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

2021 Araç muayenesinde nelere bakılır?

Kontrol Edilen Noktalar
  • Taşıt tanıtımı
  • Fren Sistemi.
  • Direksiyon, Direksiyon sistemi.
  • Görüş Özellikleri.
  • Lambalar, Yansıtıcılar, Elektrik Teçhizatı, Aydınlatma sistemi.
  • Dingiller (Tekerlekler), Lastikler, Süspansiyon.
  • Şasi ve Şasi Bağlantıları
  • Zorunlu Ekipmanlar.
Daha fazla öğe...