HES kodundaki gün sayısı nedir?

İçindekiler:

  1. HES kodundaki gün sayısı nedir?
  2. HES kodu paylaşılır mı?
  3. 18 yaş altı HES kodu gerekir mi?
  4. HES kodu alma en fazla kaç günlük alınır?
  5. HES kodu icin nereyi Aramali?
  6. HES uygulaması güvenli mi?
  7. 18 yaş altı HES kodu nasıl alınır?
  8. HES kodu nereden alınır e-devlet?
  9. Çocuğuma HES kodu nasıl alırım e-devlet?
  10. HES kodu süreli mi alınmalı süresiz mi?
  11. HES kodu nereden sorulacak?
  12. HES kodu riskli olanlar seyahat edebilir mı?

HES kodundaki gün sayısı nedir?

HES kodunuzu uçak bileti alımlarında kullanabilmeniz için, Paylaşım Süresi'nin seçeceğiniz uçuşun tarihinden en az 7 gün daha fazla olması gerekir. Örneğin uçuşunuz 10 gün sonra ise en az 17 gün geçerli Paylaşım Süresi ile bir kodunuz olmalı.

HES kodu paylaşılır mı?

Ürettiğiniz HES kodlarını kurum ya da kişilerle doğrudan veya mobil uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz. Kurum ya da kişiler paylaştığınız HES kodlarını sorgulayarak Covid-19 açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı sorgulayabilirler.

18 yaş altı HES kodu gerekir mi?

Kimler HES kodu almak zorundadır? Şehirler arası seyahat edecek, 3 yaş ve üzeri tüm yolcularımız HES kodu almak ve seyahat öncesinde görevli personellerimize HES kodlarını, kimlikleriyle birlikte göstermek zorundadır. 0-2 yaş yolcularımızın HES kodu alma zorunluluğu yoktur.

HES kodu alma en fazla kaç günlük alınır?

Ancak süreli bir HES Kodu almak isterseniz geçerlilik tarihi belirlemeniz gerekiyor. HES Kodu alırken süresiz seçeneğini tercih ederseniz de 18 aylık bir HES koduna sahip oluyorsunuz. Bu durumda HES Kodu en fazla 18 aylık alınabiliyor.

HES kodu icin nereyi Aramali?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C.

HES uygulaması güvenli mi?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

18 yaş altı HES kodu nasıl alınır?

e-devlet ile, https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden, e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. 18 yaş altı çocuklarınız için HES kodunu e-Devlet üzerinden oluşturabilirsiniz.

HES kodu nereden alınır e-devlet?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz. E-DEVLET HES KODU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ! HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C.

Çocuğuma HES kodu nasıl alırım e-devlet?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HES kodu süreli mi alınmalı süresiz mi?

Sağlık Bakanlığınca seyahatine onay verilmeyen yolcularımız uçuşa kabul edilmeyecektir. HES kodu belirli bir süre boyunca geçerli ya da süresiz olabilir. HES kodunuzun son seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 7 gün daha geçerli olması gerekmektedir. Aksi durumda rezervasyonunuz onaylanmayacaktır.

HES kodu nereden sorulacak?

Hayat Eve Sığar uygulamasında “Karekodlarım” sekmesine tıklanır. Açılan ekranda “Kategori, Alan Adı ve Adres Bilgileri” alanları doldurulur. Oluşturulan karekodun çıktısı ilgili alana asılabilir. HES kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden “HES kodu işlemleri” bölümüne girilerek alınabiliyor.

HES kodu riskli olanlar seyahat edebilir mı?

HES Kodu ile kişinin sağlık durumu sorgulanır, risk varsa seyahati onaylanmaz. Yapılan bu sorgulamalarda Corona sebebiyle uçmanıza engel bir durum belirlenirse uçuşa kabul edilmeyeceksiniz.