Fibromiyalji hastası nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Fibromiyalji hastası nasıl olur?
  2. Fibromiyalji neden sendromdur?
  3. Fibromiyalji tehlikeli bir hastalik mi?
  4. Fibromiyalji kasılma yapar mı?
  5. Fibromiyalji ciddi bir hastalık mıdır?
  6. Fibromiyaljide kullanılan ilaç isimleri nedir?

Fibromiyalji hastası nasıl olur?

Fibromiyalji, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir yumuşak doku romatizmasıdır. Hastalığa yorgunluk, uykusuzluk, depresyon gibi çeşitli fiziksel ve psikolojik belirtiler de eşlik eder. Toplumun yaklaşık %3'ünde görülen fibromiyalji sendromuna kadınlarda daha sık rastlanır.

Fibromiyalji neden sendromdur?

Genel olarak bakıldığında Fibromiyalji nedenleri uyku bozukluğu, ağrı algılama bozukluğu, santral sinir sisteminde nörotransmitter denilen maddelerin dengesizliği, sinir sistemi ve hormonal sistem bozukluğu, kas ve kas işlevlerinde bozukluk, sempatik sistemin aşırı çalışması olarak sıralanabilir.

Fibromiyalji tehlikeli bir hastalik mi?

Fibromiyalji, halk arasında “yumuşak doku romatizması” olarak biliniyor. Özellikle kadınları etkileyen bu sinsi hastalık tehlikeli değil ancak tedavi edilmediği takdirde hayat kalitesini fazlasıyla düşürüyor.

Fibromiyalji kasılma yapar mı?

Fibromiyalji ağrısı genelde yanma, sızlama ve kasılma duyguları olarak ifade edilir, kulunç ya da kramp biçiminde ifade edenler de vardır. Fibromiyaljiye bağlı kulunç ise çok kez sabah sertliği şeklinde başlar.

Fibromiyalji ciddi bir hastalık mıdır?

Devamlı ağrı çeken, her yaptığı harekette canı yanan hastanın destek görememesi onların en kötü kaderi. Bu nedenle fibromiyaljinin gerçek bir hastalık olduğunu, bir psikolojik hastalık olmadığını ve çaresi olabileceğini hastalara açıklamak son derece önemli.

Fibromiyaljide kullanılan ilaç isimleri nedir?

FDA üç ilacı fibromiyalji tedavisi için onaylamıştır: Lyrica, Cymbalta ve Savella.