Erzurum'un Haşılı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Erzurum'un Haşılı nasıl yapılır?
  2. Haşılı nasıl yapılır?
  3. Kars usulü haşıl nasıl yapılır?
  4. Sivas Haşılı nasıl yapılır?
  5. Harşo Yemegı nasıl yapılır?
  6. Erzincan Dövmeç nasıl yapılır?
  7. Haside nasıl yapılır pekmezli?
  8. Hasuda tatlisi nedir?
  9. Erzurum'un neyi meşhur tatlısı?
  10. Harşo nedir?
  11. Nişastalı hasuda nasıl yapılır?
  12. Aside yemegi nasıl yapılır?
  13. Hasuda hangi yöreye ait?
  14. Erzurum en meşhur yemeği nedir?

Erzurum'un Haşılı nasıl yapılır?

Bir ölçek un , su ile karıştırılır ve ateş üzerine konur. Katı bir kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Bir tepsiye alınır, ortası çukurlaştırılır ve bu çukura erimiş tereyağı ve bal doldurulur. Kaşıkla alınan hamur yağ ve karışımına batırılarak yenilir.

Haşılı nasıl yapılır?

Haşıl (Kars Yöresi) Tarifi Yapılışı
  1. Öncellikle haşıllık yarmamızı tencereye alalım.
  2. Üstünü geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ilave edip kısık ateşte biraz suyunu çekene kadar pişirelim(tamamen çekmemiş olsun).
  3. Yarmamıza unu ilave edip kıvam alıp pişene kadar devamlı karıştıralım ki dibi tutmasın.
Daha fazla öğe...

Kars usulü haşıl nasıl yapılır?

Buğday, un, tuz, yoğurt, sarımsak ve tereyağı ile yapılır. Kars usulü haşıl yapılırken buğdaylar su ve tuzla beraber pişirilerek buğdayın suyu çekmesi sağlanır. Suyu çeken buğdaya un eklenir. Ardından yoğurt ve sarımsakla sarımsaklı yoğurt yapılır.

Sivas Haşılı nasıl yapılır?

Sivas yöresinden haşıl tarifi: Süzme yoğurdu suyla karıştırıp çırpma teliyle güzelce çırparak açın. Yoğurdunuzu tencereye aktarıp ocağa alın ve altını açın. İçine bulguru ve tuzu da ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Harşo Yemegı nasıl yapılır?

Bir tencerenin içinde tereyağı eritilir içine yumurtalar kırılıp karıştırılır. Daha sonra bu karışımın içine peynir daha önceden ince kıyılmış soğan tuz karabiber ve 2 su bardağı kaynar su eklenir. Oluşturulan karışım lokma lokma doğranıp derin bir kaba konmuş ekmeğin üzerine dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.

Erzincan Dövmeç nasıl yapılır?

Kurutulmuş, çekirdeksiz son güz dönemi dutu değirmenlerde un haline getirilir. Dut un halini aldıktan sonra bölgede yetişen cevizler ile karıştırılarak dibeklerde ağaç tokmaklar ile dövülür ve macun kıvamına getirilir. Dutun tatlılık oranına göre içerisine bal veya şeker de katılabilir.

Haside nasıl yapılır pekmezli?

Haside ( Pekmez Tatlısı) Tarifi Yapılışı
  1. 4 yemek kaşığı unu tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 1 su bardağı üzüm pekmezini ekleyip hiç topak kalmayana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra çırpmaya devam ederek suyu ilave ediyoruz. ...
  4. Karışımı ocağa alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
Daha fazla öğe...

Hasuda tatlisi nedir?

Hasuda, Kars mutfağına özgü bir tatlı. Hafif ve yumuşak bir tatlı olan hasudayı kış mevsiminde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Erzurum'un neyi meşhur tatlısı?

Kadayıf dolması Erzurum'un en meşhur tatlısıdır. Tel kadayıfın içine ceviz ya da fıstık konulur, dolma şeklinde sarılır ve son olarak kızgın yağda kızartılır. Ardından şerbetlenir. Dillere destan sıcacık bir tatlı olur.

Harşo nedir?

Domates, soğan ve biberle yapılan bir yöresel yemektir. Menemeni andırsa da lezzet bakımından bayağı fark vardır. Yapımı kolay ve lezzetli bir yemektir. Yaz aylarında en çok tercih edilen yemeklerden biri de Harşo'dur.

Nişastalı hasuda nasıl yapılır?

Yapılışı: 4 bardak suyu kaynatıyoruz. 1 bardak su ile nişastayı karıştırıp kaynar suya ilave edip karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra bir tepsiye dökerek üzerine kızdırılmış tereyağını gezdiriyoruz ve ceviz serperek servis ediyoruz.

Aside yemegi nasıl yapılır?

Aside Tarifi
  1. 1 / 7. Bamyaları kaynar suda haşlayın. ...
  2. 2 / 7. Et suyunu tencereye alın unu ekleyip karıştırın tuz ve karabiberini ekleyip karıştırmaya devam edin. ...
  3. 3 / 7. Haşlanan bamyaları süzdürüp ipinden çıkarın. ...
  4. 4 / 7. Yemeğin tabanını oluşturacak unlu kısmı servis tabağına alın. ...
  5. 5 / 7. ...
  6. 6 / 7. ...
  7. 7 / 7.

Hasuda hangi yöreye ait?

Sofralarında yerel tatlılar bulundurmak isteyenler için Amasya yöresine ait hasuda tatlısı ... Hazırlanışı: 4 bardak su kaynatılır, 1 bardak su ile nişasta karıştırılır, kaynar suya ilave edilir karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.

Erzurum en meşhur yemeği nedir?

Cağ kebabı, Erzurum'un en bilinen yemeği. Keçi ya da kuzu eti önce özel bir karışımla hazırlanıp, bir gün boyunca dinlendiriliyor. Arından dönerin aksine yatay bir şekilde pişiriliyor. Cağ kebabını Erzurum dışında da birçok şehirde yiyebilirsiniz; ancak taş yerinde ağırdır.