Kuyucaklı Yusuf hikâyesi gerçek mı?

İçindekiler:

  1. Kuyucaklı Yusuf hikâyesi gerçek mı?
  2. Kuyucaklı Yusuf neden askere gitmedi?
  3. Içimizdeki şeytan Ömer neden hapse giriyor?
  4. Içimizdeki şeytan ne anlatiyor?

Kuyucaklı Yusuf hikâyesi gerçek mı?

Sabahattin Ali'nin tüm öykü ve romanları gibi, Kuyucaklı Yusuf da gerçek yaşamdan kurgulanmıştır. ... Sabahattin Ali'nin gencecik yaşında katledilişi ile geriye sadece bu tek kitap kalıyor. Roman, Aydın'ın Nazilli kazasına yakın Kuyucak köyünde 10 yaşlarındaki Yusuf'un anne ve babasının katledilişi ile başlıyor.

Kuyucaklı Yusuf neden askere gitmedi?

Yusuf, parmağı kesik olduğu için askere alınmaz. Bu sıralarda, fenalaşan Salahattin Bey, kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybeder. Cenazeden sonra bir süre Salahattin Bey'in yokluğuna alışmaya çalışan Yusuf ve Muazzez'i, daha da zor günler beklemektedir.

Içimizdeki şeytan Ömer neden hapse giriyor?

Macide ve Ömer'in günleri parasızlıkla ya da günübirlik paralarıyla geçerken, Ömer kendini bir çıkmazda buluyor. Macide'nin kocasının arkadaşlarına olan güvensizliği boşa çıkmıyor. Ömer'in arkadaşlarının sebep olduğu bir suçtan dolayı Ömer hapse giriyor.

Içimizdeki şeytan ne anlatiyor?

İçimizdeki Şeytan kitabının konusu hayat bakışları tamamen farklı olan ve farklı dünyaların insanları olan iki kişinin boşanma sürecini anlatır. İçimizdeki Şeytan kitabının ana fikri ise bir kişi ne kadar yalancı dahi olsa herkesi dahi kandırsa eninde sonunda yalancının mumu yatsıya kadar yanar.