Cinsel ihtiyaç gidermek günah mı?

İçindekiler:

  1. Cinsel ihtiyaç gidermek günah mı?
  2. Başörtü takmamanın cezası nedir?
  3. Kimlerin yanında başı açık durabilir?
  4. Başörtüsü takmak zorunlu mu?
  5. Başörtüsü kuranda hangi ayette geçiyor?
  6. Örtünmek hangi ayette geçiyor?
  7. Arapça baş örtüsü ne demek?
  8. Zinet yerleri nedir?

Cinsel ihtiyaç gidermek günah mı?

İslam alimlerinin bazıları evlilik dışı her türlü cinsel doyumu haram saymışlardır. Delil olarak da şu ayetleri göstermişlerdir: ... İslam alimlerinin çoğunluğu, buradaki aşırı gitmeden, evlilik dışında başka bir kadınla birleşmeyi anlamışlar ve elle doyumu bu birinci derece haramlar arasında saymamışlardır.

Başörtü takmamanın cezası nedir?

İslam'da başörtüsü emrini yerine getirmeyen kadına bir had cezası yoktur. Bu günahın cezasını, ahirette bizzat Allah verecektir.

Kimlerin yanında başı açık durabilir?

CEVAP: Kayınbiradere nikâh düşer. Yani kocanızdan boşandığınız takdirde kayınbiraderinizle evlenebilirsiniz. Öyle ise onun yanında da başınızı örtmeniz gerekir.

Başörtüsü takmak zorunlu mu?

Örtünmeyle ilgili son olarak Nur Suresi 60'ıncı Ayete bakalım. Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim Meali şöyle demektedir: “Artık evlenme ümidi beslemeyen, hayızdan ve doğumdan kesilmiş yaşlı kadınların zinetlerini göstermeksizin dış elbiselerini çıkarmalarında kendileri için bir günah yoktur.

Başörtüsü kuranda hangi ayette geçiyor?

Beyaz'ın bu tahlilinin zorunlu sonucu şu olur: Nur Suresi 31. Ayetteki emir, başın örtülmesi değil, göğse takılan süs eşyalarının ulu - orta teşhirinin engellenmesidir.

Örtünmek hangi ayette geçiyor?

Müminlerin, tesettüre riayet etme ve hayatlarını tesettürlü şekilde devam ettirme bilincine ulaşmasında Nur suresi 31. ayetin önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade edebiliriz. Örtünme, insanlık tarihi kadar eskidir.

Arapça baş örtüsü ne demek?

Kelime bu ayette “örtü” manasına gelir. ... “Başı örtmek” gibi bir anlam ise ayetin hiçbir yerinde yoktur. Dolayısıyla “Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) salsınlar” şeklinde tefsir edilmiş olan bölümün gerçek anlamı, “örtülerini göğüslerinin üzerine örtsünler” şeklindedir.

Zinet yerleri nedir?

Her ne şekilde olursa olsun ziynet ile ziynet yeri arasında ilişki bulunmaktadır. Gaye ziynetin mahalli olan göğüs, kulak, boyun, kol, pazu ve ayak gibi vücut parçalarının gösterilmesinin yasaklanmasıdır. Bu gönderiyi değerlendirmek için tıklayın!