YKS nasıl bir sınav?

İçindekiler:

  1. YKS nasıl bir sınav?
  2. Üniversite TYT AYT nedir?
  3. YKS nasıl bir sistem?
  4. Üniversite sınavı hangi oturumlara girilmeli?
  5. YKS hangi oturuma girmeliyim?
  6. AYT hangi derslerden kaç soru?
  7. Üniversiteye giriş sınavı kalktı mı?

YKS nasıl bir sınav?

YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS'ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar ise isteğe bağlıdır. TYT'de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır.

Üniversite TYT AYT nedir?

TYT (Temel Yeterlilik Testi), öğrencilerin sahip oldukları temel yeterliliklerini ölçen birinci oturum sınavıdır. AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise öğrencilerin kendi alanlarında sahip oldukları başarılarını ölçen ikinci oturum sınavıdır.

YKS nasıl bir sistem?

YKS olarak adlandırılan yeni üniversiteye giriş sınavı sistemi, İlk oturumda Türkçe ve matematik testlerini yanıtladıktan sonra, Türk dili edebiyatı-coğrafya 1, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler testlerinin yer aldığı ikinci oturuma katılabilecekler. ... Sınav ilk kez bu yıl uygulanması planlanıyor.

Üniversite sınavı hangi oturumlara girilmeli?

YKS OTURUM SAYISI Oturum olan TYT tüm üniversite adaylarının girmek zorunda olduğu sınavdır. 2. Oturum olan AYT'ye talep eden öğrenciler girebilmektedir. AYT ile lisans bölümleri tercih edilir.

YKS hangi oturuma girmeliyim?

Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm adaylar için zorunludur (2018-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2019-TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.). YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): İsteğe bağlıdır.

AYT hangi derslerden kaç soru?

AYT'de adaylara bir kitapçıkta 40 Edebiyat-Sosyal Bilimler-1 ve 40 Matematik olmak üzere 80 soru sunulacaktır. Adaylara verilen süre ise 180 dakikadır. AYT, alan yerleştirme puanının %60'ını oluşturmaktadır.

Üniversiteye giriş sınavı kalktı mı?

YGS-LYS ayrımı kalktı. YÖK'ten gelen son dakika açıklamasına göre sayısı 18 olan üniversite sınavı puan türü 4'e düşürüldü. Üniversite giriş yeni puan türleri sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil olarak belirlendi.