Cizre olayı nedir?

İçindekiler:

  1. Cizre olayı nedir?
  2. 2016 Cizre'de ne oldu?
  3. Sur olaylarında kaç kişi öldü?
  4. Hendek çatışmalarında kaç kişi öldü?
  5. Surda toplam kaç terörist öldürüldü?
  6. Gara operasyonunda kaç asker öldü?
  7. Cizrede kaç şehidimiz var?
  8. Hendek operasyonları ne zaman başladı?
  9. Diyarbakır surda kac terorist oldu?
  10. Diyarbakır surda kaç asker öldü?
  11. Pençe Kartal 2 operasyonu kaç şehit var?
  12. Kaçırılan 13 vatandaş kimler?
  13. Hendek operasyonları kaç şehidimiz var?
  14. Diyarbakır Sur operasyonu ne zaman başladı?
  15. Surda kaç terörist oldu?
  16. Diyarbakır Hendek olaylarında kaç şehidimiz var?
  17. Diyarbakır Sur da kaç şehit verildi?

Cizre olayı nedir?

21 Aralık'ta Şırnak'ta HDP milletvekilleri öncülüğünde sayıları binlerce olan Şırnak halkı, sokağa çıkma yasağı uygulanan Silopi ve Cizre ilçelerine doğru yürümek istemiş, fakat polis güçleri göstericilere biber gazı atarak yürüyüşe izin vermemiştir.

2016 Cizre'de ne oldu?

2016 Cizre saldırısı, 26 Ağustos 2016 tarihinde yerel saatte 06:45'te Türkiye'nin Şırnak ilinin Cizre ilçesindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği polis kontrol noktasına, PKK üyesi Mustafa Aslan tarafından bombalı araç ile düzenlenen intihar saldırısı.

Sur olaylarında kaç kişi öldü?

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ve polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur'un hayatını kaybettiği saldırıların ardından 23 Aralık 2015 tarihine kadar gerçekleştirilen operasyonlarda 52 PKK mensubu öldürüldü.

Hendek çatışmalarında kaç kişi öldü?

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 79 gün süren çatışmalarda 96 kişinin öldüğü raporda yer alan bilgiler arasında.

Surda toplam kaç terörist öldürüldü?

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 18 Aralık-9 Mart tarihleri arasında yapılan operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, operasyonda 279 PKK'lının öldürüldüğü bildirdi.

Gara operasyonunda kaç asker öldü?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda 13 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Cizrede kaç şehidimiz var?

Cizre'nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı. Saldırı sonrası ilk bilgilerde 8 polisin şehit olduğu duyurulmuştu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı ilk açıklamada "Cizre'de şehitlerimiz var, 4'ü ağır 70 yaralı var.

Hendek operasyonları ne zaman başladı?

8 Ağustos 2015 Hendek operasyonları/Başlangıç tarihleri

Diyarbakır surda kac terorist oldu?

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, operasyonda 279 PKK'lının öldürüldüğü bildirdi. Açıklamada, "279 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 206 barikatın kaldırıldığı, 7 çukurun kapatıldığı ve 365 el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiği" belirtildi.

Diyarbakır surda kaç asker öldü?

25 Askerin Şehit Olduğu Patlamayla İlgili Korkunç FETÖ Şüphesi!

Pençe Kartal 2 operasyonu kaç şehit var?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Pençe Kartal hareket bölgesinde 13 sivil vatandaşımız hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Kaçırılan 13 vatandaş kimler?

ANF; 7 Haziran 2018'de Astsubay Semih Özbey, Polis memuru Sedat Yabalak, Er Sedat Sorgun, Müslüm Altuntaş, Adil Kavaklı, Süleyman Sungur ve Uzman Çavuşlar Hüseyin Sarı, Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci'nin sesli ve görüntülü mesajlarını yayımlamıştı. Bu isimlerin tamamının Gara'da cansız bedenine ulaşıldı.

Hendek operasyonları kaç şehidimiz var?

Hendek operasyonları sırasında 80 şehit ile en çok şehit verdiğimiz ve Emre Tunca kardeşimizin de şehit düştüğü yer olan #Mardin #Nusaybin'de milletvekili seçimlerinde terör örgütü #PKK'nın siyasi ayağı HDP'ye yüzde 81.66 oy çıktı...

Diyarbakır Sur operasyonu ne zaman başladı?

2015-16 Sur Çatışmaları, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, özyönetim talepleri sonucu 2 Aralık 2015 - tarihleri arasında gerçekleşen, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçleri ile PKK, YDG-H ve YPS mensupları arasında gerçekleşen çatışmalardır.

Surda kaç terörist oldu?

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 18 Aralık-9 Mart tarihleri arasında yapılan operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, operasyonda 279 PKK'lının öldürüldüğü bildirdi.

Diyarbakır Hendek olaylarında kaç şehidimiz var?

Hendek operasyonları sırasında 80 şehit ile en çok şehit verdiğimiz ve Emre Tunca kardeşimizin de şehit düştüğü yer olan #Mardin #Nusaybin'de milletvekili seçimlerinde terör örgütü #PKK'nın siyasi ayağı HDP'ye yüzde 81.66 oy çıktı...

Diyarbakır Sur da kaç şehit verildi?

DİYARBAKIR / SUR Sur'daki bilançoya bakıldığında ise operasyonların tam 103 gün sürdüğünü, 72 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu ve 279 PKK'lı teröristin de öldürüldüğünü görüyoruz.