Sela hangi vakitlerde okunur?

İçindekiler:

  1. Sela hangi vakitlerde okunur?
  2. Cuma gunu Hangi Esma?
  3. Cuma günleri hangi zikirler çekilmeli?
  4. Ya Meliki Muktedir nasıl okunur?

Sela hangi vakitlerde okunur?

Sela her Cuma saati okunmaktadır. Ayrıca bir cenaze olduğu zamanda cami minarelerinden sela sesleri yükselmektedir. Sala sadece camilerde değil aynı zamanda tekkelerde ve medreselerde de okunmaktadır. Tekkelerde birbirinden farklı olarak selalar yer almaktadır.

Cuma gunu Hangi Esma?

Cuma Günü ”YA VELİYYÜ YA ALLAH” esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur. Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ`L MELİKÜ`L HAKKU`L- MÜBİN” (200) defa zikreden Kişi Allah`tan ne isterse verilir. Cuma günü Sabah`. YA-RAKİB esması (312) defa zikrederek isteğini Allah`a bildirirsen isteğin kabul olur.

Cuma günleri hangi zikirler çekilmeli?

CUMA GÜNÜ ÇEKİLECEK TESBİHLER Cuma günü 100 defa" "YA ALLAH" diye zikreden insanın bütün dilekleri kabul olur. Cuma Günü "YA VALİ" esmasını (1000) defa okuyan her işinde kolaylık görür. Cuma günü "LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir.

Ya Meliki Muktedir nasıl okunur?

Fazlu keremin ile bana senden gayrisini unuttur. Cuma günü okunacak dilek duası : Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah'ım bana yardım et” ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğini söyleyen kişi sıkıntıdan kurtulur ve derdine derman bulur.