Bisiklet Geçebilir işareti hangisi?

İçindekiler:

  1. Bisiklet Geçebilir işareti hangisi?
  2. Hangisi yaya giremez işareti?
  3. Bisiklet giremez levhası nerelerde bulunur?
  4. Duraklamak ve park etmek yasaktır levhası hangisi?
  5. Yaya geçidi işareti ne anlama gelir?
  6. Levhalardan hangisi taşıt giremez anlamındadır?
  7. E levhası ne demek?
  8. Motosiklet giremez levhası nedir?
  9. Mavi kare trafik levhası ne anlama gelir?
  10. Park etmek yasaktır levhası hangisi?
  11. Park yapılmaz levhası kaç metre geçerlidir?
  12. Mavi yaya geçidi levhası ne demek?
  13. Yaya yolunun anlamı nedir?
  14. Mecburi Bisiklet Yolu hangi işarettir?
  15. Bisiklet işaretinin anlamı nedir?
  16. Girişi Olmayan yol levhası ne anlama gelir?

Bisiklet Geçebilir işareti hangisi?

Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.

Hangisi yaya giremez işareti?

Yaya Giremez Levhası TT-12: Yayaların girmesinin yasak olduğunu bildirir. Sadece yayaların girmesinin özellikle tehlike arz edebileceği otoyol-kaldırımı bulunmayan çok şeritli yollar-yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır.

Bisiklet giremez levhası nerelerde bulunur?

Bisiklet giremez levhası anlamı bisiklet kullananların giremeyecegi cadde yada sokağın başında bulunan bisiklet kullanımı yasak yerleri belirtmek için kullanılan trafik tanzim levhasıdır. Yuvarlak kırmızı levhanın içinde siyah bisiklet resmi ve onun üstünde çapraz kırmızı çizgi bulunur.

Duraklamak ve park etmek yasaktır levhası hangisi?

Durma ve Parketme İşaretleri (P-2) DURAKLAMAK VE PARK ETMEK YASAKTIR: Bu işaret levhası duraklamanın ve park etmenin yasak olduğunu bildirir.

Yaya geçidi işareti ne anlama gelir?

Yaya Geçidi İşareti: Konulduğu yerin yaya geçidi olduğunu, sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.

Levhalardan hangisi taşıt giremez anlamındadır?

Taşıt Giremez Levhası: Bu işaret levhası bisiklet, motorlu bisiklet ve el arabası dışındaki her türlü taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir.

E levhası ne demek?

E- vergi levhası, işletmelerin vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlar için verilmesi gereken vergi miktarlarını gösteren içerik ve şekli Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan bir belgedir.

Motosiklet giremez levhası nedir?

Motosiklet Giremez İşareti: Motosikletlerin bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Motosiklet sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir. Motosiklet Giremez Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Mavi kare trafik levhası ne anlama gelir?

Mavi trafik levhaları: Trafik tanzim gurubunda bulunan, trafiğin akışı ve uyulması gereken kuralları bildiren trafik işaretleridir. Kare trafik levhaları: Genelde son dönemde bilgi işaretleri gurubunda bulunan park etmenin yasaklandığını gösteren trafik levhaları ve anlamlarını ifade etmektedir.

Park etmek yasaktır levhası hangisi?

(P-1) PARK ETMEK YASAKTIR: Bu işaret levhası, park etmenin yasak olduğunu ve sadece yolcu indirme, bindirme, yük alma ve boşaltma için araçların durmasına izin verilebildiğini bildirir. (P-2) DURAKLAMAK VE PARK ETMEK YASAKTIR: Bu işaret levhası duraklamanın ve park etmenin yasak olduğunu bildirir.

Park yapılmaz levhası kaç metre geçerlidir?

h) İşaret levhalarına, yaklaşım yönünde ve park izni verilen yerler dışında; yerleşim birimi içinde 15 metre ve yerleşim birimi dışında 100 metre mesafede, ı) Zorunlu haller dışında yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde, Duraklamak yasaktır.

Mavi yaya geçidi levhası ne demek?

Kırmızı levha yaya geçidinin yaklaşmakta olduğunu, mavi levha ise yaya geçidine gelindiğinin habercisidir. ;) #BirlikteOgreniyoruz | Facebook.

Yaya yolunun anlamı nedir?

Yaya geçidi, bir cadde üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi için özel olarak işaretlenmiş bölümdür. Yaya geçitleri sinyalizasyonlu yaya geçidi ve sinyalizasyonsuz yaya geçidi olmak üzere ikiye ayrılır. ... Sürücüler bu tür yollarda yaya geçidi uyarı levhasını gördüğünde hızlarını azaltmalı ve dikkatli olmalıdırlar.

Mecburi Bisiklet Yolu hangi işarettir?

Mecburi Bisiklet Yolu Levhası TT-38a: Bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir.

Bisiklet işaretinin anlamı nedir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Girişi Olmayan yol levhası ne anlama gelir?

Girişi Olmayan Yol İşareti: Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.