Oryantiring eğitimi nedir?

İçindekiler:

  1. Oryantiring eğitimi nedir?
  2. Oryantiring çeşitleri nelerdir?
  3. E kitapta Oryantiring nedir?
  4. Oryantiring atletizm dalı mıdır?
  5. Oryantiring kaça ayrılır?

Oryantiring eğitimi nedir?

Oryantiring; harita ve pusula yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir doğa sporudur. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Oryantiring çeşitleri nelerdir?

Oryantiring türleri

  • Koşu: En yaygın oryantiring branşıdır. Yürüyerek veya koşarak yapılabilir.
  • Dağ bisikleti: Kuralları koşu oryantiringine benzer. ...
  • Kayak: Kuzey disiplini kayağıyla yapılır.
  • Patika: Özellikle engellilere yönelik, hız unsurunun geri plana itilip harita okuma unsurunun vurgulandığı oryantiring branşıdır.

E kitapta Oryantiring nedir?

Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur.

Oryantiring atletizm dalı mıdır?

Oryantiring; her türlü arazide yapılabilen, sporcuların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda bulmaya çalıştığı bir doğa sporudur.

Oryantiring kaça ayrılır?

Uluslararası Oryantiring Federasyonu'nun kabul ettiği dört oryantiring disiplini vardır: Koşu: En yaygın oryantiring branşıdır. Yürüyerek veya koşarak yapılabilir. Dağ bisikleti: Kuralları koşu oryantiringine benzer.