Borcu yoktur yazısı nasıl alinir?

İçindekiler:

  1. Borcu yoktur yazısı nasıl alinir?
  2. Işveren SGK borç nasıl sorgulanır?
  3. Borcu Yoktur Yazısı kimlere verilir?
  4. SGK borç nasıl ödenir?

Borcu yoktur yazısı nasıl alinir?

Vergi borcu yoktur yazısını almak için vergi mükellefi olan kişi bağlı bulunduğu vergi dairesine başvuruda bulunarak bu yazıyı temin edebilmektedir.

Işveren SGK borç nasıl sorgulanır?

SGK İşveren Borç Sorgulama Uygulamaya Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılıyor. İnternet sitesinin e-SGK sekmesinde "Diğer Uygulamalar" başlığının altında yer alan "e-borç Sorgulama" seçeneği kullanıcı girişi yaparak işverenlerin borçlarını sorgulamalarına imkan tanıyor.

Borcu Yoktur Yazısı kimlere verilir?

Vergi borcu yoktur yazısı talebi çoğunlukla resmi kurumlar tarafından vergi mükellefi kişiden istenir, bu talebin esas amacı ilgili resmi işlemin sorunsuz ilerlemesi adına vergi mükellefi kişinin vergi borcunun olmadığını resmi olarak gösteren belge olmasıdır.

SGK borç nasıl ödenir?

GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla beraber yürürlüğe girecek olan GSS borçları siliniyor. Birikmiş GSS borcu olanlar, 31 Aralık tarihine kadar sadece anaparayı ödeyerek yükümlülüğünü yerine getirmiş olacak.