Üstü kırmızı altı beyaz bayrak hangi ülkenin?

İçindekiler:

  1. Üstü kırmızı altı beyaz bayrak hangi ülkenin?
  2. Kırmızı Yapraklı bayrak hangi ülkenin?
  3. Kırmızı sarı bayrak hangi ülke?
  4. Dünyada kaç ülke var bayrakları?
  5. Kırmızı beyaz ay yıldızlı Bayrak nerenin?
  6. Mavi sarı kırmızı bayrak hangi ülkeye ait?
  7. Yeşil mavi kırmızı bayrak hangi ülkenin?
  8. En eski bayrak hangi ülkenin?
  9. Yeşil beyaz ay yıldız hangi ülkenin bayrağı?
  10. Ay yıldızlı bayrak hangi ülkenin?
  11. Hangi ülkenin bayrağında taç vardır?
  12. Lacivert sarı bayrak hangi ülkenin?
  13. Mavi beyaz bayrak hangi ülkenin?
  14. Sarı mavi bayrak hangi ülkenin?

Üstü kırmızı altı beyaz bayrak hangi ülkenin?

Beyaz-kırmızı-beyaz bayrak, 1918'de Belarus Halk Cumhuriyeti'nde ve Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan eden Belarus'ta 1991-1995 yılları arasında kullanılan bayrak. Günümüzde yerini Beyaz Rusya bayrağı almıştır.

Kırmızı Yapraklı bayrak hangi ülkenin?

Kanada ulusal bayrağı, Maple Leaf (Türkçe: Akçaağaç yaprağı) ve l'Unifolié (Türkçe: Tek yapraklı) olarak da bilinir. Kırmızı fonun ortasında beyaz bir kare ve bu karenin içinde de 11 uçlu stilize edilmiş kırmızı bir akçaağaç yaprağı bulunur.

Kırmızı sarı bayrak hangi ülke?

Çin Halk Cumhuriyeti. Ülkede resmi olarak Kırmızı Bayrak olarak adlandırılan bayrak, kırmızı rengin üzerine bayrağın sol köşesinde bulunan sarı renkli bir büyük ve dört küçük yıldızdan oluşmaktadır.

Dünyada kaç ülke var bayrakları?

Aşağıda Birleşmiş Milletler tarafından bağımsız, egemen bir ülke olarak kabul edilen ve Birleşmiş Milletler'de üyeliği bulunan 193 ülke ile egemen bir devlet olarak kabul edilen ancak BM'de üyeliği bulunmayan Vatikan dahil toplam 194 ülkenin bayrağı ile yine ayrıca Birleşmiş Milletler üyesi en az bir ülke tarafından ...

Kırmızı beyaz ay yıldızlı Bayrak nerenin?

Türkiye Bayrağı Ülkemizin ulusal bayrağı olan Türk bayrağı kırmızı ve beyaz renklerinden oluşmaktadır. Bayrağın zemin rengi kırmızıyken yer alan ay yıldız beyaz renklidir. 1982 anayasasında bayrağa ilişkin maddelerde bulunmaktadır.

Mavi sarı kırmızı bayrak hangi ülkeye ait?

Romanya'nın ulusal bayrağı (Rumence: drapelul României) bayrak direğinden başlayarak dikey çizgili üç renklidir: mavi, sarı ve kırmızı. Genişlik-uzunluk oranı 2:3'tür. Romanya Anayasası, "Romanya bayrağı üç renklidir; renkler bayrak direğinden şu sıraya göre dikey olarak düzenlenmiştir: mavi, sarı, kırmızı".

Yeşil mavi kırmızı bayrak hangi ülkenin?

Azerbaycan bayrağı mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşmuştur ve kırmızı zemin üzerinde ak renkte sağa bakan bir hilal ve sekiz köşeli bir yıldız bulunmaktadır.

En eski bayrak hangi ülkenin?

Dünyanın hâlen kullanımda olan en eski bayrağı, Danimarka bayrağı. Birleşmiş Milletler bayrağı.

Yeşil beyaz ay yıldız hangi ülkenin bayrağı?

PAKİSTAN Pakistan ulusal bayrağı, Syed Amir-ud-Din Kedwaii tarafından 1906 yılında Hindistan Müslümanları için Türk bayrağından esinlenerek dizayn edilmiştir.Pakistan bayrağında yeşil zemin İslamiyeti, beyaz zemin diğer dinleri, hilal "ilerlemeyi" beş köşeli yıldız ise geleceği ve aydınlığı sembolize etmektedir.

Ay yıldızlı bayrak hangi ülkenin?

Bugünkü Libya'nın sadece yeşil renkten oluşan bayrağından farklı olarak isyancıların ellerindeki bayrak kırmızı, siyah ve yeşil renkli şeritlerden oluşuyor ve ortadaki siyah şeridin üzerinde ay yıldız bulunuyor.

Hangi ülkenin bayrağında taç vardır?

Lihtenştayn Bayrağı Zeminde mavi(üstte) ve kırmızı olmak üzere iki adet eşit olarak uzanmış yatay şerit bulunur. Mavi şeridin üzerinde, bayrağın yukarı kısmına doğru altın sarı bir taç vardır.

Lacivert sarı bayrak hangi ülkenin?

BİRKAÇ gün önce, Anayasasında bile bayrağının rengi "sarı laciverttir" diye yazılı olan bir ülkedeydim. Galiba dünyanın en güzel kızlarının da olduğu bu ülkenin adı Ukrayna...

Mavi beyaz bayrak hangi ülkenin?

Özelleştirilmiş mavi beyaz yeşil ülke özbekistan bayrağı

Sarı mavi bayrak hangi ülkenin?

Romanya'nın ulusal bayrağı (Rumence: drapelul României) bayrak direğinden başlayarak dikey çizgili üç renklidir: mavi, sarı ve kırmızı.