Vergi icin nereyi aramalıyım?

İçindekiler:

  1. Vergi icin nereyi aramalıyım?
  2. Vergi dairesine ihbar nasıl yapılır?
  3. Kyk kredi borcu vergi dairesine nasıl ödenir?
  4. 4 nerenin telefonu?
  5. Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?
  6. Öğrenim kredisi borcu yapılandırma nasıl yapılır?
  7. Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir 2021?
  8. Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?
  9. Kaçak pansiyon nereye şikayet edilir?

Vergi icin nereyi aramalıyım?

Son yıllarda Gelir İdaresi Başkanlığının web sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan rehber, afiş ve broşürlerde vatandaşlara/mükelleflere duyurmaya çalıştığı bir mesaj var, “Vergi ile ilgili konularda danışma ve ihbarlarınız için lütfen 4 numaralı telefonu arayınız.”

Vergi dairesine ihbar nasıl yapılır?

Vergi ihbarı yazılı, tutanağa geçirilmek üzere sözlü, e devlet üzerinden başvuru suretiyle gerçekleştirilebilir. Ayrıca 189 Alo Maliye hattı aranarak da ihbarda bulunabilmektedir.

Kyk kredi borcu vergi dairesine nasıl ödenir?

KYK, SGK, MTV gibi borçları kapsayan vergi borcunu yapılandıranlar, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresinden ya da e-devlet üzerinden vergi borcu ödeme ekranı ile taksit ödemelerini gerçekleştirecek. Peşin ödemeyi tercih edenlerin ise ilk ödemeyi en geç 1 Mart'a kadar yapması gerekiyor.

4 nerenin telefonu?

Gelir İdaresi Başkanlığı 4 No.

Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

KİRACILAR EV SAHİPLERİNİ MALİYE'YE ŞİKAYET EDEBİLİRLER Ev sahiplerini kira gelirinin vergisini ödemedikleri konusunda kiracılar ALO Maliye hattı üzerinden şikayetlerini bildirebilirler. Bu bildirimin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimi hemen harekete geçer.

Öğrenim kredisi borcu yapılandırma nasıl yapılır?

KYK kredi borcu olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir 2021?

Ev sahiplerini kira gelirinin vergisini ödemedikleri konusunda kiracılar ALO Maliye hattı üzerinden şikayetlerini bildirebilirler. Bu bildirimin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimi hemen harekete geçer.

Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?

KİRAYI ELDEN ÖDEMEK SUÇ MU, BANKAYA YATMAZSA NE OLUR? Kirayı elden ödemenin parasal cezası bulunmakta olup aylık kirası 500 lira ve üzerinde olan ev sahibi kirasını banka üzerinden almakla yükümlüdür. Kiranın elden ödendiğinin tespit edilmesi durumunda Vergi Usulsüzlük cezası kesiliyor.

Kaçak pansiyon nereye şikayet edilir?

Alo 174 İhbar ve Şikayet.