Çiftlik Bank ne zaman battı?

İçindekiler:

  1. Çiftlik Bank ne zaman battı?
  2. Çiftlik Bank vurgunu kaç TL?
  3. Tosuncuk kac para Dolandirdi?
  4. Tosuncuk olayı ne?
  5. Çiftlik Bank mağdurları ne yapmalı?
  6. Çiftlik Bank ne yaptı?
  7. Tosun ne kadar çaldı?
  8. Mehmet Aydın kimdir nerelidir?
  9. Mehmet Aydın olayı ne?
  10. Tosuncuk kaç yıl ceza alir?
  11. Çiftlik Bank Tosuna ne oldu?
  12. Tosuncuk hangi hapishanede?
  13. Tosuncuk kaç para yedi?
  14. Çiftlik Bank Mehmet Aydın nereli?

Çiftlik Bank ne zaman battı?

Çiftlik Bank, Ponzi oyunu üzerine kurulu, sisteme sonradan katılanın parasının daha önce katılana aktarıldığı bir dolandırıcılık oluşumudur....Çiftlik Bank.
KuruluşAğustos 2016
FeshedilmeMart 2018
Genel merkeziSerbest liman bölgesi, Lefkoşa , Kuzey Kıbrıs
4 satır daha

Çiftlik Bank vurgunu kaç TL?

Katılımcıların sisteme para ödeyerek sanal hayvanlara sahip oldukları ve kendilerine sanal ortamda alım-satım yapmak suretiyle yüksek gelir elde etme vaadinde bulunulduğu, bu şekilde işletilen sistem aracılığıyla 31 Temmuz 2016'dan bu yana toplam 1 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 9 lira toplandığı ...

Tosuncuk kac para Dolandirdi?

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre kişiden 511 milyon TL toplandı. kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı.

Tosuncuk olayı ne?

DHA'nın haberine göre kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim oldu. ... Mehmet Aydın'ın iadesi için işlemlere başlandığı önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

Çiftlik Bank mağdurları ne yapmalı?

Mağdurların suç duyurusunda bulunması lazım. Ellerindeki dekontları sunmaları lazım. Bunlar gösterildikten sonra savcılık hızlıca iddianameyi hazırlayacaktır. Cezai sisteme göre kaç kişiyi dolandırsa o kişiler için ayrı ayrı iddianame hazırlanıp birleştirilip buna göre ceza verilecektir.

Çiftlik Bank ne yaptı?

Kıbrıs'ta şirket kurdu Aydın, toplanan parayı yurt dışına kaçırmak için 2017'de KKTC'de Fame Game Software şirketini kurdu. SPK raporuna göre, katılımcılardan toplanan 113,4 milyon TL Kıbrıs'ta kurulan şirkete, oradan da Mehmet Aydın ve eşinin şahsi hesaplarına aktarıldı.

Tosun ne kadar çaldı?

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Çiftlikbank üzerinden 1 kişiden topladığı 1 milyar liranın yarısını yani 500 milyon lirası ile ortadan kayboldu.

Mehmet Aydın kimdir nerelidir?

Aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın, 'de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Fatih adında bir ağabeyi vardır. İlköğrenimini Bursa'da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı.

Mehmet Aydın olayı ne?

Mehmet Aydın mali şubede gözaltında Çiftlik Bank aracılığıyla on binlerce kişiden para toplayarak yurt dışına kaçan ve dolandırıcılıktan kırmızı bültenle aranan Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim olmasının ardından Türkiye'ye getirilerek gözaltına alındı.

Tosuncuk kaç yıl ceza alir?

Örgüt üyeleri ve yardım edenlerin aralarında bulunduğu 30 sanık hakkında ise 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından toplamda 5'er yıldan 13'er yıla kadar hapisleri talep edildi.

Çiftlik Bank Tosuna ne oldu?

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, dün avukatları aracılığıyla SÖZCÜ'ye ulaştı. ... Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın, Brezilya Sao Paulo'da teslim oldu.

Tosuncuk hangi hapishanede?

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, yüksek güvenlikli Edirne F tipi cezaevinde kalacak. Mehmet Aydın, "Örgüt kurma", "Bilişim sistemleri dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gece bir süre Maltepe Açık Cezaevinde bekletilen Mehmet Aydın, daha sonra Edirne'ye götürüldü.

Tosuncuk kaç para yedi?

Mart 2018'de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 130 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira ile Uruguay'a kaçtığı öne sürülen ve "nitelikli dolandırıcılık" ile suçlanan Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı.

Çiftlik Bank Mehmet Aydın nereli?

Aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın, 'de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Fatih adında bir ağabeyi vardır. İlköğrenimini Bursa'da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı.