Neden es anlamlısı?

İçindekiler:

  1. Neden es anlamlısı?
  2. Önlem kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Yıkımın eş anlamlısı nedir?
  4. Önlem ve tedbir eş anlamlı mı?
  5. Güçlük kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Zarar kelimesinin zıt anlamı nedir?
  7. Bitirmek kelimesinin zıt anlamı nedir?
  8. Hızın eş anlamlısı var mı?
  9. Korkağın eş anlamlısı ne?
  10. Büyük kelimesinin eş anlamı nedir?
  11. Kar zarar eş mi zıt mı?
  12. Mağlup kelimesinin zıt anlamı nedir?
  13. Doğanın eş anlamlısı var mı?

Neden es anlamlısı?

Eş anlamlı kelimeler genellikle dilimizde olan kelimelerin yabancı dil karşılıklarıdır. Neden kelimesinin eş anlamlısı sebep kelimesidir. ... Aynı zamanda illet, münasebet, ne, ne için, niçin, niye kelimeleri de neden kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir.

Önlem kelimesinin eş anlamı nedir?

Herkesin çok kullandığı kelimeler arasında önlem kelimesi de bulunuyor. Önlem kelimesi bilindiği üzere tedbir anlamıyla kullanılıyor. Önlem kelimesiyle aynı anlama sahip olan bir diğer kelime de hazırlıktır. Hazırlık, çare veya tedbir gibi sözcükler önlemle aynı anlama sahiptir.

Yıkımın eş anlamlısı nedir?

Bir yıl sonra hazırlanan Türkçeden Osmanlıcaya Cep Kılavuzu'nda (1935: 327) ise yıkım ile yıkın kelimeleri eş anlamlı kabul edilmiş ve “âsib, musibet, felâket” olarak tanımlanmıştır8.

Önlem ve tedbir eş anlamlı mı?

Tedbir kelimesin eş anlamı olan sözcükler ile ilgili tüm detaylar. Tedbir kelimesiyle aynı anlamda kullanılan bazı kelimeler vardır. Önlem ve hazırlık kelimeleri tedbir kelimesinin anlamlısıdır.

Güçlük kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Zor Kelimesinin Eş Anlamlısı - Güçlük, - Sıkıntı, - Mecburiyet, Bu gibi kelimeler amaca uygun şekilde zor sözcüğü için eş anlamlı olarak değerlendirilebilir.

Zarar kelimesinin zıt anlamı nedir?

Zarar kelimesinin zıt anlamlısı fayda, yarar kelimeleridir.

Bitirmek kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bitirmek kelimesi bir şeyin sonunu getirmek manasına gelen bir eylemi ifade eder. Zıt anlamını ise başlamak kelimesi oluşturmaktadır.

Hızın eş anlamlısı var mı?

- Çabuk, süratli.

Korkağın eş anlamlısı ne?

Korkak sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler alçak, namert, ödlek ve tabansız sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Büyük kelimesinin eş anlamı nedir?

Büyük Kelimesi, yapıları, nesneleri, kişileri ve olayları ifade etmek için kullandığımız bir sıfattır. Günlük hayatta en fazla kullandığımız kelimeler sırasında en başlarda bulunmaktadır. Büyük kelimesinin eş anlamlısı birden fazladır. Büyük kelimesinin eş anlamlıları "iri" ve "kocaman" şeklinde belirtilmektedir.

Kar zarar eş mi zıt mı?

Kar kelimesinin zıt anlamı olarak en kullanılan ve en bilinen zarar kelimesidir. Bu kelimenin yanı sıra ziyan ve cereme kelimeleri de karın zıt anlamlısı olarak biliniyor.

Mağlup kelimesinin zıt anlamı nedir?

Mağlup kelimesi, cümleler içerisinde karşılaşılan kelimelerin içerisinde bulunur. Bununla beraber anlamını bilen kişiler, mağlup kelimesinin zıt anlamını merak etmektedirler. Mağlup kelimesinin zıt anlamı, galiptir. Mağlup ile galip kelimeleri zıt anlamlıdır.

Doğanın eş anlamlısı var mı?

Doğa kelimesinin bir tane eş anlamlısı kelime bulunmaktadır. Bu doğrultuda doğa eş anlamlısı "Tabiat" kelimesi olup aynı zamanda doğa da demektir.