Duxet yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Duxet yan etkileri nelerdir?
  2. Duloksetin nedir yan etkileri nelerdir?
  3. Antidepresanı bırakınca vücutta neler olur?
  4. Prozac yan etkileri ne zaman geçer?
  5. Depresyon ilaçları iyileştirir mi?
  6. Duloksetin ne zaman kullanılır?
  7. Duloksetin HCL ne işe yarar?

Duxet yan etkileri nelerdir?

Baş dönmesi, iğne batıyor gibi karıncalanma hissi, uyku bozuklukları (canlı rüyalar, kabuslar, uyuyamama), yorgunluk, uyuklama, rahatsız veya tedirgin hissetme, kaygı duyma, bulantı veya kusma, titreme, baş ağrısı, huzursuzluk, ishal, aşırı terleme veya vertigo (denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi) gibi ...

Duloksetin nedir yan etkileri nelerdir?

Duloksetin; majör depresif bozukluk, yaygın anksiyete bozukluğu, fibromiyalji ve nöropatik ağrıyı tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Ağız yoluyla alınır. Yaygın yan etkiler arasında ağız kuruluğu, mide bulantısı, yorgunluk hissi, baş dönmesi, ajitasyon, cinsel sorunlar ve terlemede artış bulunur.

Antidepresanı bırakınca vücutta neler olur?

Antidepresanı bırakanların yaklaşık %60'ında unutkanlık ve dalgınlık belirtileri aynı anda görülür. Birçok kişide, yoksunluk sendromu olarak adlandırılan bulgular ortaya çıkabilir. Kişi duygularını kontrol etmekte güçlük çekebilir, fevri davranışlar sergileyebilir. Bu süreç genelde bir hafta on gün sürer.

Prozac yan etkileri ne zaman geçer?

Yaygın olarak mide bulantısı, baş ağrısı ve uyku sorunu görülür. Ancak bu yan etkiler genellikle hafif seyreder ve birkaç hafta içerisinde geçerler. Prozac kullanmayı, kendinizi iyi hissetmeye başladığınızda bırakamazsınız.

Depresyon ilaçları iyileştirir mi?

Antidepresanlar hemen etki göstermezler; Etkili bir ilaç alsanız bile depresif epizod bir gecede ortadan kalkmaz. Antidepresanlar kullanıldıktan hemen sonra etki etmezler. Antidepresanların iyileştirici etkisi 2 ile 6 hafta arasında değişebilen düzenli kullanım sonrasında görülür.

Duloksetin ne zaman kullanılır?

Tıbbi kullanımlar. Duloksetinin başlıca kullanım alanları majör depresif bozukluk, yaygın anksiyete bozukluğu, nöropatik ağrı, kronik kas-iskelet ağrısı ve fibromiyaljidir. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği tarafından kemoterapiye bağlı nöropatinin tedavisinde birinci basamak ajan olarak duloksetin önerilmektedir.

Duloksetin HCL ne işe yarar?

Duloksetin major depresyonun yanı sıra, diyabetik nöropatik ağrı ve fibromiyalji tedavisinde kullanılan serotonin ve norepinefrin gerialım inhibitörü olan bir ilaçtır.