Öğrenim kredisi geri ödemesi ne kadar olur?

İçindekiler:

  1. Öğrenim kredisi geri ödemesi ne kadar olur?
  2. KYK kredi faizi var mı?
  3. KYK kredisi ne kadar ödenir?
  4. KYK borcunu ödemeyince ne oluyor?
  5. Doktora Kredisi ne kadar?
  6. Öğrenim kredisi geri ödemesi nasıl yapılır?
  7. KYK yapılandırması nasıl bozulur?

Öğrenim kredisi geri ödemesi ne kadar olur?

Bu yıl KYK burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan üniversite öğrencilerine aylık 650 lira aylık ödenecek. Üniversite eğitimi sırasında maddi olarak destek almak isteyen öğrencilere verilen KYK burs ve öğrenim kredisinin 2021 yılında ne kadar olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

KYK kredi faizi var mı?

KYK borçlarının vaktinde ödenmesi halinde kredi faizi üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranında. ... Ödenemeyen KYK borçlarının gecikme faizine tabi olduğunu unutmamak gerek. Olağan dönem faizi ÜFE oranında; gecikme faizi ise aylık %1,40 ki bu oran yıllık ,16'ya tekabül ediyor.

KYK kredisi ne kadar ödenir?

Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.

KYK borcunu ödemeyince ne oluyor?

351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu'nun 17.maddesinde; “Borç taksitlerini zamanında ödemiyenlerin birinci defada borçlarının bir seneliği, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanır.

Doktora Kredisi ne kadar?

KYK burs ve kredileri bu yıl, üniversite öğrencileri için 650 lira, yüksek lisans için bin 300 lira ve doktora içinse bin 950 lira oldu.

Öğrenim kredisi geri ödemesi nasıl yapılır?

Kurumumuzdan ilk defa burs/kredi alacak olan öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılının ocak ayı itibariyle, ilgili Ziraat Bankası şubesi aracılığı ile ödeme yapılmaktadır.

KYK yapılandırması nasıl bozulur?

Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarı, en geç son taksiti (peşin ödemede ilk taksiti) izleyen ay sonuna kadar ve ödemede gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammıyla ödenmezse yapılandırma bozulacak.