MKK sicil numaramı nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. MKK sicil numaramı nasıl öğrenebilirim?
  2. MKK işlem ücreti nasıl iptal edilir?
  3. MKK saklama ücreti nedir?
  4. MKK ücreti Aylık mı?
  5. Garanti Bankasi MKK nedir?
  6. MKK üyeliği ücretli mi?
  7. MKK sicil nasıl alınır?

MKK sicil numaramı nasıl öğrenebilirim?

Yatırımcılar, Türkiye'nin her yerinden alan kodu çevirmeden, 4 (444 0 MKK) numaralı telefonu arayarak MKK'nın Sesli Yanıt Sistemi olan Çağrı Merkezi'ne ulaşabilirler. Sesli Yanıt Sistemi'ne sicil ve şifre ile giriş yapılmaktadır.

MKK işlem ücreti nasıl iptal edilir?

Maalesef MKK masraflarını başvurarak iptal ettiremezsiniz. MKK, Türkiye'deki merkezi saklama kuruluşu olarak oluşturulmuştur. Hangi bankadan işlem yaparsanız yapın sizden MKK kesintisini alırlar. MKK ücretleri iptal ya da iade edilmez.

MKK saklama ücreti nedir?

2) Hesap Açma Ücreti: 1,05 TL (1,00 TL + % 5 BSMV ) MKK'da açılan her müşteri hesabı için 1,05 TL hesap açma ücreti alınır. (Yatırım fonu, DIBS ve ÖSBA) Saklama bakiyelerinin günlük piyasa değeri 100 TL ve üzeri olan hesaplardan BSMV dahil günlük 0,00735 TL hesap bakım ücreti alınır.

MKK ücreti Aylık mı?

Çoğu MKK masrafı aylık olarak düzenli alınır. Ama hesap açma, şifre gönderme gibi ücretler işlem oldukça alınır.

Garanti Bankasi MKK nedir?

MKK Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kaydileştirilmesine karar verilmiş sermaye piyasası araçları için Türkiye'nin Merkezi Saklama Kuruluşu'dur. Türkiye sermaye piyasası araçları için haksahibi bazında (direct model) tam kaydileştirme (full demateralization) modelini uygulamaktadır.

MKK üyeliği ücretli mi?

1. Üyeler tarafından açılan hesap başına 1,50 TL hesap açma ücreti alınır. 2. MKK'da adına ilk kez sicil açılan yatırımcıların ücretsiz bilgilendirme, yatırımcı blokajı vb. hizmetlerinden faydalanabilmesi için 8 TL ücret alınır.

MKK sicil nasıl alınır?

Yatırımcılar, Türkiye'nin her yerinden alan kodu çevirmeden, 4 (444 0 MKK) numaralı telefonu arayarak MKK'nın Sesli Yanıt Sistemi olan Çağrı Merkezi'ne ulaşabilirler. Sesli Yanıt Sistemi'ne sicil ve şifre ile giriş yapılmaktadır. İstenilen raporların e-posta çıktısı ile alınması sağlanmaktadır.