Bursada hangi göller var?

İçindekiler:

  1. Bursada hangi göller var?
  2. Bursanın akarsuları nelerdir?
  3. Dalyan Gölü nerededir?
  4. Uluabat Gölü hangi ilde?
  5. Bursada ne golu var?
  6. Bursa Marmaranın hangi yönünde?
  7. Bursa'nın fiziki özellikleri nelerdir?
  8. Bursa doğuda mı batıda mı?
  9. Dalyan Gölü ne demek?
  10. Dalyandaki gölün adı nedir?
  11. Uluabat Gölü derinliği ne kadar?
  12. Eber Gölü hangi şehirde?
  13. Bursa'da kaç tane baraj var?
  14. Bursa hangi ile yakın?
  15. Bursa şehrinin genel özellikleri nelerdir?
  16. Bursa'nın fiziki ve beşeri özellikleri nelerdir?
  17. Uludağ'ın arkasında hangi şehir var?

Bursada hangi göller var?

Başlıca doğal göller Ulubat Gölü(134 km2) ile kuzeydoğu bölgesinde yer alan ve Marmara Bölgesinin en büyük gölü olan İznik Gölü'dür(298 km2). Ayrıca Susurluk Çayı deltasında Arapçiftliği ve Dalyan gölleri vardır.Yapay göller ise Demirtaş, Doğancı, Gölbaşı, Kayapa ve Hasanağa baraj gölleridir.

Bursanın akarsuları nelerdir?

Bursa'nın önemli akarsuları; Mustafakemalpaşa Çayı, Uludağ'ın güney yamaçlarından doğan ve gene Uludağ'dan kaynaklanan birçok küçük dere ile beslenen Nilüfer Çayı, Göksu Çayı, Kocadere, Karadere, Aksuderesi'dir.

Dalyan Gölü nerededir?

Dalyan Gölü, Kocaçay Delta'sında bulunan göllerden birisidir. Kocaçay'ın Marmara Denizi'ne döküldüğü alanın batısında yer alır. Dalyan gölü denizden bir kum kordonu ile ayrılmıştır.

Uluabat Gölü hangi ilde?

Uluabat Gölü Hangi Şehirde? Uluabat gölü Türkiye'nin Bursa şehrinde yer almaktadır. Uluabat gölü tektonik kökenli oluşan bir göldür. Göl çevresinde yer alan Yenişehir, Bursa ve Gönen yerleşim yerlerinde ki çöküntüler sonucunda Uluabat gölü oluşmuştur.

Bursada ne golu var?

Ülkemizde bulunan Uluabat gölü tektonik kökene sahip olarak oluşan bir göldür. Bu göl çevresinde bulunan Yenişehir, Bursa ve de Gönen bölgelerinde oluşan çöküntülerin sonucunda Uluabat gölü meydana gelmiştir. Gölün yanında kuş gölü de yer almaktadır.

Bursa Marmaranın hangi yönünde?

Bursa Hangi Bölgede? Bursa coğrafi konumu itibari ile Marmara Bölgesinde yer alan illerimizden birisidir. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde yer almaktadır. Bursa'nın kuzeyinde ise Marmara denizi yer almaktadır.

Bursa'nın fiziki özellikleri nelerdir?

Bursa toprakları % 35'i dağlık ve yayla, % 48'i platolarla, % 17'si ovalarla kaplıdır. Bursa Ovası derelerin sürüklediği alüvyonlardan meydana gelmiştir. Arâzisi volkanik bir yapıya sâhiptir. Kaplıcaları yer kabuğunun iki bin metre derinliğinden yer yüzüne çıkan sıcak su kaynaklarıdır.

Bursa doğuda mı batıda mı?

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara bölümünde yer alan Bursa şehri, kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğusunda Kocaeli ve Sakarya, doğusunda Bilecik, güneyinde Kütahya ve batısında Balıkesir illeri ile komşudur.

Dalyan Gölü ne demek?

Dalyan Gölü, Edirne ilinde Meriç Nehri'nin Ege Denizi'ne döküldüğü alanda oluşan göl. ... Meriç Deltası'nda oluşan bir grup gölün en büyüğüdür.

Dalyandaki gölün adı nedir?

Sülüngür Gölü, Dalyan / Muğla - YouTube.

Uluabat Gölü derinliği ne kadar?

3 m Ulubat Gölü/Azami derinlik

Eber Gölü hangi şehirde?

Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi, Eber beldesi sınırlarında bulunan göl Türkiye'nin 12'nci büyük gölü. En derin yeri 21 metre olan gölüm yüzölçümü ise yaklaşık 120 kilometrekare. Deniz seviyesinden yüksekliği 967 metre olan gölde ayrıca Eber Sarısı adlı endemik bitki türü dünyada sadece Eber Gölü'nde yetişiyor.

Bursa'da kaç tane baraj var?

"Bursa'daki barajlar" kategorisindeki sayfalar
  • Babasultan Barajı
  • Boğazköy Barajı
  • Büyükorhan Barajı

Bursa hangi ile yakın?

Marmara Bölgesinde yer alan Bursa ilinin kuzeyinde de Marmara Denizi bulunmaktadır. Kuzeydoğusunda Kocaeli ve Sakarya illeri ile komşudur. Ayrıca Kütahya ve Bilecik ile komşu olan Bursa ilinin doğusunda Bilecik yer almaktadır.

Bursa şehrinin genel özellikleri nelerdir?

Bursa, kültürümüzde önemli yere sahip Hacivat ve Karagöz'ün memleketi olarak da bilinir. Uludağ'a sırtını veren bu kent, Marmara'ya yüzünü dönmüştür. Verimli ovası, termal kaynakları, gölleri ve tarihi değerleriyle Türkiye'nin en büyük ve en önemli kentlerindendir. Dünyanın en hızlı gelişen kentleri arasındadır.

Bursa'nın fiziki ve beşeri özellikleri nelerdir?

Bursa toprakları % 35'i dağlık ve yayla, % 48'i platolarla, % 17'si ovalarla kaplıdır. Bursa Ovası derelerin sürüklediği alüvyonlardan meydana gelmiştir. Arâzisi volkanik bir yapıya sâhiptir. Kaplıcaları yer kabuğunun iki bin metre derinliğinden yer yüzüne çıkan sıcak su kaynaklarıdır.

Uludağ'ın arkasında hangi şehir var?

Çaybaşı köyüne yaklaştığımızda Uludağ, Bursa şehrine hiçbir zaman göstermediği o görkemli arka yüzünü bizden sakınmıyordu artık... Karlı zirvenin muhteşem görüntüsü bu noktadan itibaren gün boyu bizimle olacaktı.