Computer ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Computer ne anlama gelir?
  2. Adaptör ne demektir kısaca?
  3. Computer Games ingilizcesi nedir?
  4. Audio in anlamı nedir?
  5. Laptop Türkçe mi?
  6. Mouse kelimesinin Türkçe karşılığı nasıl ortaya çıkmıştır?
  7. Adaptör uyarlayıcı nedir?
  8. Kablosuz ağ adaptörü nedir?
  9. Games nedir ne demek?
  10. Uçağın ingilizce anlamı nedir?
  11. Laptop kelimesi nereden gelir?
  12. Diz üstü bilgisayarın diğer adı nedir?
  13. Mouse nerede icat edildi?
  14. Mouse nasıl ortaya çıktı?
  15. Adaptör ne işe yarar?
  16. Adaptör uyarlayıcı ne işe yarar?
  17. Wi-Fi aparatı ne işe yarar?

Computer ne anlama gelir?

1. anlamı (i). kompüter, hesap eden kimse; elektronik hesap makinası,elektronik beyin.

Adaptör ne demektir kısaca?

Adaptör ne demek kısa? Sözlükte "adaptör" ne demek? 1. Bir aygıtın çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için yararlanılan bağlayıcı, uyarlaç.

Computer Games ingilizcesi nedir?

"computer games" teriminin diğer terimlerle kazandığı İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 6 sonuç
KategoriTürkçe
1Genelbilgisayarda oyun oynamak
2Genelbilgisayar oynamak
3Genelbilgisayar oyunları oynamak
Speaking
6 satır daha

Audio in anlamı nedir?

Audio kelimesinin sözlük anlamı sestir. Bunun dışında işitsel manasında da kullanılır. İngilizce Olan Audio Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir? İngilizcede Audio kelimesi hem ses hem de sesli anlamına gelir.

Laptop Türkçe mi?

Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan laptop kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan laptop kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.

Mouse kelimesinin Türkçe karşılığı nasıl ortaya çıkmıştır?

Mouse Türkçe karşılığı nasıl ortaya çıktı? ''Mouse'':Günümüzdeki fareler her ne kadar kablosuz olsa da ilk çıkan fareler kabloluydu ve o zamanki görüntüleri bir fare vücudunu andırıyordu.Bu yüzden mouse dendi ve dilimize de direk çevirisi yapılıp kabul gören bir ifade oldu.

Adaptör uyarlayıcı nedir?

Elektronik aletler, doğru akımla çalışırlar. Adaptör, dalgalı akımı küçük değerde doğru akıma çeviren elektronik araçlar olarak geçmektedir. Bilinen şekli ile adaptörler şehir elektriğini cihazın çalışması için gerekli olan voltaja düşüren aparatlardır.

Kablosuz ağ adaptörü nedir?

Wireless adaptörler, bilgisayarların kablosuz ağlara bağlanmalarını sağlayan araçlardır. Bu cihaz modelleri, dahili bir wireless adaptörü olmayan bilgisayarların internete bağlanabilmeleri için gereklidir.

Games nedir ne demek?

Ingilizce-Türkçe Çeviri (atletik) yarışma/müsabaka.

Uçağın ingilizce anlamı nedir?

Uçak kelimesinin İngilizce karşılığı ''plane''dir.

Laptop kelimesi nereden gelir?

İngilizce laptop "kucaküstü (bilgisayar)" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce lap "kucak" ve İngilizce top "üst" sözcüklerinin bileşiğidir.

Diz üstü bilgisayarın diğer adı nedir?

Aslında bu bulgu 'dizüstü' dünyasına yeni bir ad konması anlamına geliyordu. Bu zamandan sonra birçok dizüstü bilgisayar üreticisi bu bilgisayarları defter (notebook) bilgisayar adı altında satmaya başlamıştır. Bugün Avrupa ve Amerika'da geniş bir ölçüde kullanıma ev sahipliği eden isim de, defter bilgisayarlarıdır.

Mouse nerede icat edildi?

İlk bilgisayar faresi 1960'ların başında, Douglas Engelbart tarafından, Menlo Park, California'daki Stanford Araştırma Enstitüsü'nde bulunduğu sırada icat edildi.

Mouse nasıl ortaya çıktı?

İlk üretilmiş olan Mouse, ahşap şekilde olup, tek tekerlek ile piyasaya çıkmıştır. Bu Mouse, 1960 yıllarında icat edilmiş olup, Oregon Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği okuyan Engelbart tarafından üretilmiştir. Mouse tarihi geçmişinde patent ise 1970 yıllarında alınmıştır.

Adaptör ne işe yarar?

Adaptör, dalgalı akımı küçük değerde doğru akıma çeviren elektronik araçlar olarak geçmektedir. ... Pillerle aynı görevi yaparlar ancak piller kadar düzgün akım veremezler. Doğrultucu olarak çalışan adaptörler, yüksek akımlı şehir elektriğini, aygıtın kaldırabileceği güçte bir seviyeye düşürür.

Adaptör uyarlayıcı ne işe yarar?

TDK sözlük sitesinde adaptör kelimesinin anlamları da bulunmakta ve şu şekilde açıklanmaktadır: - Bir aletin çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için yararlanılan bağlayıcı. - Aygıtın kullanabileceği düzeye göre elektrik akımını ayarlayan alet, uyarlayıcı.

Wi-Fi aparatı ne işe yarar?

WİFİ Adaptör, wifi'si yani wifi ağ bağdaştırıcı kartı içinde gelmeyen bilgisayarların kablosuz işlevi kazanmasını sağlamaktadır. Eğer sizinde bilgisayarınızda wifi özelliği yoksa wifi adaptör sayesinde wifi özelliği kazandırabilirsiniz.