Galatasaray UEFA kupasını alırken kimleri eledi?

İçindekiler:

  1. Galatasaray UEFA kupasını alırken kimleri eledi?
  2. Galatasaray UEFA Kupası Kaç tane aldı?
  3. 17 Mayıs Galatasaray ne oldu?
  4. 2000 UEFA Kupası kim kazandı?
  5. Galatasaray UEFA maçını hangi kanal veriyor?
  6. Fenerbahçe Galatasaray sahasında kaç kupa kaldırdı?
  7. Galatasaray'ın müzesinde toplam kaç kupa var?
  8. Galatasaray UEFA Kupası ne zaman aldı?
  9. Galatasaray Avrupa Süper Kupasını Hangi takımı yenerek almıştır?
  10. Galatasaray UEFA Süper Kupayı ne zaman aldı?
  11. Mustafa Cengiz kaç kupa kazandı?
  12. Fenerbahçe müzesinde toplam kaç kupa var?
  13. Beşiktaş müzesinde toplam kaç kupa var?
  14. Galatasaray UEFA kupasını nerede aldı?
  15. Galatasaray Avrupa Ligine gidiyor mu?
  16. Galatasaray Süper Kupa finali hangi ülkede?

Galatasaray UEFA kupasını alırken kimleri eledi?

Türk kulübü Galatasaray ile İngiliz kulübü Arsenal arasında oynanan ve normal süresi 0-0 biten maçı Galatasaray, penaltı vuruşları sonucu 4-1 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Galatasaray UEFA Kupası Kaç tane aldı?

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulübün ilk spor dalıdır. Şu ana kadar 22 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 18 kez Türkiye Kupası ve 16 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupa'yı kazanmıştır.

17 Mayıs Galatasaray ne oldu?

Galatasaray, 2000 UEFA Kupası Finali'nde 17 Mayıs'ta Kopenhag Parken Stadyumu'nda oynanan maçta Arsenal'i penaltı vuruşları sonucu 4-1 mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu. Bu şampiyonlukla beraber ilk kez bir Türk futbol kulübü, Avrupa kupasını kazanma başarısı göstermişti.

2000 UEFA Kupası kim kazandı?

UEFA Kupası 1999-2000 sezonunun şampiyonu Galatasaray olmuştur. 17 Mayıs 2000 tarihinde oynanan final maçında Arsenal ile karşılaşan kulüp, 0-0 tamamlanan maçın sonrası rakibini penaltı atışlarıyla 4-1 yenerek kupayı kazanmıştır.

Galatasaray UEFA maçını hangi kanal veriyor?

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 2. maçında Marsilya ile Galatasaray kozlarını paylaşacak. 30 Eylül Perşembe günü saat 22.00'de başlayacak dev maç, Exxen'de canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe Galatasaray sahasında kaç kupa kaldırdı?

TakımKupa Sayısı
Galatasaray18
Beşiktaş10
Trabzonspor9
Fenerbahçe6
10 satır daha

Galatasaray'ın müzesinde toplam kaç kupa var?

I. Dünya Savaşı sonunda Galatasaray Spor Kulübü'nün anılarına el konulacağı haberini alan kurucu Ali Sami Yen müzeyi tarihli Genel Kurul kararıyla Galatasaray Lisesi'ne taşıdı. Müzede toplam 3500 tane kupa bulunmaktadır.

Galatasaray UEFA Kupası ne zaman aldı?

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa'da ilk kupasına mevcut teknik direktörü Fatih Terim yönetiminde 1999-2000 sezonunda ulaştı. Galatasaray, finalde Arsenal'ı saf dışı bırakarak UEFA Kupası'nı müzesine götürdü.

Galatasaray Avrupa Süper Kupasını Hangi takımı yenerek almıştır?

2000 UEFA Süper Kupa - GALATASARAY.ORG. 19 sezonunda finaldeArsenal'i yenerek UEFA Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran ilk Türk takımı olanGalatasaray, aynı sezon Şampiyonlar Ligi ŞampiyonuReal Madrid'i 2-1'lik skorla devirerek Süper Kupa'yı da kazandı ve Türk futbolunda yeni bir sayfa açtı.

Galatasaray UEFA Süper Kupayı ne zaman aldı?

2000 UEFA Süper Kupa - GALATASARAY.ORG. 19 sezonunda finaldeArsenal'i yenerek UEFA Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran ilk Türk takımı olanGalatasaray, aynı sezon Şampiyonlar Ligi ŞampiyonuReal Madrid'i 2-1'lik skorla devirerek Süper Kupa'yı da kazandı ve Türk futbolunda yeni bir sayfa açtı.

Mustafa Cengiz kaç kupa kazandı?

Galatasaray, bu sürede futbolda 4 kupa kazandı. Cengiz, başkanlığı döneminde birçok kez sorun yaşadığı ve kamuoyu önünde polemiklere girdiği Terim ile görev süresinin son bölümünde yola devam etmeme kararı aldı.

Fenerbahçe müzesinde toplam kaç kupa var?

Fenerbahçe'nin 100 yılı aşkın bir zamanda çeşitli şubelerde kazandığı 6000'den fazla kupa, şilt ve plaketin 426 tanesi bu müzede sergilenmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü, tam yıllık başarılarla dolu çalışmalarında çok değerli ödüller ve kupalara sahip olmuştur.

Beşiktaş müzesinde toplam kaç kupa var?

Müze, kulübün tüm branşlarından gelen 100'e yakın kupayı ve 200'den fazla forma, top, krampon, belge, plaket, şilt, bayrak, flama gibi nesneyi barındırıyor.

Galatasaray UEFA kupasını nerede aldı?

🏆 MÜZESİNDE 2 AVRUPA KUPASI BULUNUYOR Galatasaray, finalde Arsenal'ı saf dışı bırakarak UEFA Kupası'nı müzesine götürdü. Galatasaray, 2000 yılında ise Rumen teknik adam Mircea Lucescu yönetiminde Real Madrid'e üstünlük kurarak UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Galatasaray Avrupa Ligine gidiyor mu?

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Galatasaray, Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına 2-1 yenilerek elendi. Avrupa kupalarında yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda devam edecek sarı-kırmızılı takım, İskoç temsilcisi St.

Galatasaray Süper Kupa finali hangi ülkede?

2000 UEFA Süper Kupası
Real Madrid Galatasaray 1 2
Uzatmalar sonunda Galatasaray 2-1 kazandı
YerII. Louis Stadyumu, Monako
Maçın adamıOkan Buruk (Galatasaray)
HakemGünther Benkö (Avusturya)
3 satır daha