Transaksiyonel analiz eğitimi nedir?

İçindekiler:

  1. Transaksiyonel analiz eğitimi nedir?
  2. Yazgı analizi nedir?
  3. Transaksiyonel iletişim nedir?
  4. Yaşam pozisyonu nedir?
  5. Transaksiyonel Analiz in kurucusu kimdir?
  6. Eric Berne hangi kuram?
  7. Ameliyat yatağı nedir kısaca?
  8. Hasta Ünitesi nedir?

Transaksiyonel analiz eğitimi nedir?

Transaksiyonel Analiz, kişinin davranışlarını kişilik, benlik, iletişim, kişilerarası etkileşim gibi kavramlar çerçevesinde değerlendiren bir psikoterapi yaklaşımıdır. Transaksiyonel Analizin temelinde “Ben” durumları vardır. ... Kişiliğin nasıl oluştuğunu ve ilişkilerinin yapısını çözümlemeye katkı sağlar.

Yazgı analizi nedir?

Yazgı Analizi Yazgı analizinin amacı, danışanın yazgısını özgürleştirmek ve böylece onun özerkliğini kazanmasını yardımcı olmaktır. Yazgı analizinde terapist danışanın yazısını anlayabilmesine yardımcı olmak için onunla birlikte yazgı tarama listesini doldurabilir.

Transaksiyonel iletişim nedir?

Transaksiyonel analiz”, hem bir psikoloji, hem de bir iletişim teorisidir. Psikoloji teorisidir; çünkü bireylerin hangi benliklerini kullandığını tartışır. İletişim teorisidir; çünkü iletişimin temel birimi olan “transaksiyon”ları inceler (diğer bir deyişle iletişim, bir transaksiyonlar bütünüdür).

Yaşam pozisyonu nedir?

Bireyin kendisine ve başkalarına ilişkin algılarını dayandırdığı, duygu, düşünce ve davranışlarını içeren temel duruma, yaşam pozisyonu denilmektedir.

Transaksiyonel Analiz in kurucusu kimdir?

1950'li yıllarda Atlas Okyanusu'nun diğer tarafında, Amerikalı psikiyatr Dr. Eric Berne, çocukluk dönemini daha farklı şekilde ele alan Transaksiyonel Analiz'in temellerini attı. Günümüzde popüler ve günlük dilde de oldukça kullanılan “içimizdeki çocuk” kavramı kaynağını bu teoriden alıyor.

Eric Berne hangi kuram?

Transaksiyonel Analiz kuramı, Eric Berne tarafından ortaya atılmıştır. Temel kavramı özünde, insanların arasında ki ilişkiler ve iletişimi konu alarak insanların kendilerine ve birbirlerine karşı takınmakta oldukları tavırları inceler.

Ameliyat yatağı nedir kısaca?

Ameliyat yatağı, Şok yatağı. Ev yatağında yapılması mümkün olmayan vücut konumlandırma hareketlerinin yapılmasına olanak sağlar. Bir hasta yatağı modüler yapısı sayesinde diğer tıbbi ekipmanlarla birlikte parçaların da yatağa bağlanmasına izin verir.

Hasta Ünitesi nedir?

Hasta üniteleri, hastanın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmelidir. Hasta odasında, karyola, yatak (şilte), yatak takımları (nevresim, battaniye yastık gibi), etajer, çağırma zili, sandalye, merkezi oksijen sistemi, sakşın sistemi ve tekerlekli yemek masası bulunur.