Kategorize edilmemiş ne demek?

İçindekiler:

  1. Kategorize edilmemiş ne demek?
  2. Yaftalanan ne demek?
  3. Empoze edilerek ne demek?
  4. Kategorize edilmiş ne demek?
  5. Muhtelif ne anlama gelir?
  6. Yaftalama nedir felsefe?
  7. Tayf kelimesinin anlamı ne?
  8. Empoze yabancı bir kelime midir?
  9. Empoze Türkçe kelime midir?
  10. Ele almak ne demek?
  11. Yaftalamak ne demek TDK Sözlük?
  12. Kategorize etmek ne anlama gelir?
  13. Skala nedir TDK?
  14. Astronomi tayf nedir?
  15. Tanımlama ne demek?
  16. Bir varlığı nitelemek ne demek?
  17. Sıfatı bulmak için hangi sorular sorulur?

Kategorize edilmemiş ne demek?

Makaleler genellikle Bölümler ve Kategoriler içinde yayınlanacaktır. Eğer makalenin nerede yayınlanmasını istediğinizi tam olarak kararlaştıramıyorsanız, katagorize edilmemiş olarak yayınlayabilirsiniz. Kategorize Edilmemiş makaleler sabit içerik olarak işlenir.

Yaftalanan ne demek?

Yaftalamak, bir kişi hakkında net bir bilgiye sahip olunmamasına rağmen o kişi hakkında olumsuz beyanda bulunmak anlamına gelir.

Empoze edilerek ne demek?

“Dayatmak” anlamındaki empoze etmek birleşik fiilinde geçen bir söz. Empoze etmek: bir şeyi zorla benimsetmek, dayatmak, kabul ettirmek.

Kategorize edilmiş ne demek?

"Sınıflamak, ayıklamak" anlamlarındaki kategorize etmek birleşik fiilinde kullanılır.

Muhtelif ne anlama gelir?

(ﻣﻌﺘﺮﻒ) sıf. ve i. (Ar. i'tirāf “bilmek, kabul etmek”ten mu'terif) Bir suçu veya gerçeği saklamaktan vazgeçip açıklayan, açıkça söyleyen, îtiraf eden (kimse): Bir kemâlin var ise mu'terif-i noksân ol / Derk-i acz eyleme her âkıle idrâk yeter (Hersekli Ârif Hikmet).

Yaftalama nedir felsefe?

Yaftalama nedir felsefe? Bir kişiyi herhangi bir somut ve rasyonel bir nedene bakılmaksızın yargılamak, onu küçük düşüren veya itibarını zedeleyen söz ve davranışlarda bulunmak, Aslı olmayan nedenlerde itham etmek gibi anlamlara gelmektedir.

Tayf kelimesinin anlamı ne?

1. Görüldüğü zannedilen hayâlî varlık, hayâlet, ruh: Sen koşarsın, o tayf-ı nûr-â-nûr / Yaklaşırken uzaklaşır… Yâ Rab nedir bu tayf ki tevkîf eder beni (Abdülhak Hâmit). ...

Empoze yabancı bir kelime midir?

Türkçede birleşik fiil olarak kullanılan empoze etmek, Fransızca “imposé” kelimesinden gelmektedir. ... Bu kelime Türkçede bir isim olarak karşılık bulduğu için, dilimizde bir eylemi ifade edebilmek için “etmek” yardımcı fiiline ihtiyaç duymaktadır.

Empoze Türkçe kelime midir?

Empoze kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Empoze, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Demokrasi ... bilime, sanata, basına kendi düşüncesini, değer yargısını, zevkini empoze etmeye kalkmama olgunluğu demektir.

Ele almak ne demek?

Ele Almak deyiminin anlamı:Bir şey üzerinde çalışmaya başlamış olmak, incelemek, araştırmak veya tenkit etmek anlamlarına gelmektedir.

Yaftalamak ne demek TDK Sözlük?

Duyurmak, ilan etmek: “Bir ülke hakkında da bu terimler aşağı bir kategoriyi yaftalamakta idiler.” -H. Taner. yaftalamak, 10 karakter ile yazılır.

Kategorize etmek ne anlama gelir?

"Sınıflamak, ayıklamak" anlamlarındaki kategorize etmek birleşik fiilinde kullanılır.

Skala nedir TDK?

a. (ska'la) 1. Genellikle ölçü aletlerinde gösterge çizelgesi: Akımölçerin skalası.

Astronomi tayf nedir?

Astronomik tayf ölçümü (ayrıca astronomik spektroskopi), astronominde kullanılan bir tayf ölçümü yöntemidir. ... Tayf ölçümü uzakta bulunan yıldız ve galaksilerin, kimyasal yapı ve devinim gibi sayısız niteliğini belirmekte kullanılır.

Tanımlama ne demek?

Tanımlama, bir nesne ya da varlığın özelliklerini eksiksiz olarak belirtmedir. Tanımlamada öncelikle varlığın veya nesnenin özellikleri ile onu benzerlerinden ayıran yönleri belirtilmelidir. Diğer bir ifadeyle tanımlaması yapılan varlığı, tanınmayanlardan ayırt etmek, onun sınırlarını belirlemek gerekir.

Bir varlığı nitelemek ne demek?

Niteleme sıfatları, varlıkları niteleyen yani varlıkların nasıl olduklarını gösteren sıfatlardır. Bu tür sıfatlar varlıkların durumlarını, biçimlerini, renklerini gösterirler. İsme sorulan “nasıl” sorusunun cevabı bize niteleme sıfatını verir.

Sıfatı bulmak için hangi sorular sorulur?

İsimlerden önce gelirler ve isimlere sorulanhangi” sorusuna cevap verirler. Önemli Not: Ayrıca ” -ki “ ve ” -deki “ ekleri ile türetilmiş olan sıfatlar da işaret sıfatı olarak kabul edilir.