IMEI kayıt e-devlet nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. IMEI kayıt e-devlet nasıl yapılır?
  2. Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır?
  3. IMEI kayıt sorgulama nasıl yapılır?
  4. Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?
  5. Kayıtsız telefon kaç ay kullanılır?

IMEI kayıt e-devlet nasıl yapılır?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki ...

Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır?

Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.

IMEI kayıt sorgulama nasıl yapılır?

IMEI sorgulaması e-Devlet ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, E- devlet sistemine bilgilerini girmeye ihtiyaç olmadan https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresinden, IMEI bilgisini görüntüleyebiliyor.

Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?

E-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.

Kayıtsız telefon kaç ay kullanılır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, "kaçak cihaz" olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.