Çözülmek anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Çözülmek anlamı nedir?
  2. Kapı dışarı etmek ne demek?
  3. Özür dilemek deyim mi?
  4. Hasıraltı etmek ne demek?
  5. Dilaltı etmek ne demek TDK?
  6. Sümen altı etmek ne demek?
  7. Gözünden ve gönlünden çıkarmak ne demek?

Çözülmek anlamı nedir?

çözülmek anlamı Çözme işine konu olmak: "Alaca bir karanlık sarmadayken her yeri / Atlarımız çözüldü girdik handan içeri" -F. N. Çamlıbel. 2. Gevşeyip yumuşamak, erimeye başlamak.

Kapı dışarı etmek ne demek?

Kapı Dışarı Etmek deyiminin anlamı:Kovmak, dışarı atmak. ➡Kapı Dışarı Etmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ben de bu evin insanıyım, beni kapı dışarı edemezsiniz!

Özür dilemek deyim mi?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: İşlenen hata veya suç için bağışlanmayı istemek. "Kimseden af dilemek zorunda değilim."

Hasıraltı etmek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: İşlem yapılması için verilen bir belgeyi alıkoyarak işlemi yürütmemek. Bir işi isteyerek, bilerek ve haksız olarak yürütmemek, örtbas etmek. "Verdiğim dilekçeyi hasıraltı etmişler."

Dilaltı etmek ne demek TDK?

a. (di'laltı) tıp 1. Genellikle kalp hastalıklarında hızlı ve kesin etki sağlamak için dilin altına konularak emilen ilaç. ... Tavuklarda görülen bir hastalık.

Sümen altı etmek ne demek?

İlgili deyim ve anlamı Sümen altı etmek: (bir evrakı sümen altında bilerek unutmaktan) Bir evrakın işleme konulmasını veya bir işin yapılmasını geciktirmek ya da engellemek.

Gözünden ve gönlünden çıkarmak ne demek?

Gözden Gönülden Çıkarmak anlamı nedir? Önem vermemek, ilgisini kesmek. Örn: Şimdi, artık gözünden ve gönlünden çıkardığı bu adamın her şeyi onun için müsavi idi.