Hamaset ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Hamaset ne anlama gelir?
  2. Hamaset ne demek Osmanlıca?
  3. Salvo Ne demek TDK?
  4. Eyyam ne anlama gelir?
  5. Demogo nedir?
  6. Öngörüde bulunmak ne demek?
  7. Uhuvvet Nedir TDK?
  8. Argoda falso ne demek?
  9. Iskandil salvosu ne demek?
  10. Eyyamcılık ne demek TDK?
  11. Eyyam ne demek Arapça?
  12. Kelime diktatör ne demek?
  13. Kamçılayıcı ne demek?
  14. Öngörülü bir şekilde ne demek?
  15. Uhuvvet hangi dil?
  16. Kardeşlik uhuvvet ne demek?
  17. Falso insan ne demek?
  18. Her hareketin falso ne demek?
  19. Goygoycu ne demek turkce?

Hamaset ne anlama gelir?

Hamasi: Konusu yiğitler ya da yiğitlik olan destan, şiir ve buna benzer edebi eserler. Dinleyeni etkilemek amacıyla yapılan abartılı anlatım.

Hamaset ne demek Osmanlıca?

Hamaset, yüreği kanatlandırıp şuuru boşaltarak hedefe kitlemek ister. Kitlenen, boşalan şuur, sürçer de tabii. Arapça ḥamāsa'dan geliyor kelime. Ötüken Osmanlıca Türkçesi Sözlüğü fıtrî, özcü bir tanım yapıyor: “Yaratılıştan kahramanlık, yiğitlik, özden gelen cesaret”.

Salvo Ne demek TDK?

i. (İtal. salvo < Lat.) 1. Topla yapılan yaylım ateşi.

Eyyam ne anlama gelir?

Çokluk anlamında kullanılan eyyam kelimesinin gününü gün eden kimse anlamı da vardır. Kelimenin bir diğer anlamı da kendi çıkarı uğruna güçlü olanları veyahut baskın olan düşünceyi destekleyen kimsedir.

Demogo nedir?

Demagoji; halkın isteklerine, ön yargılarına ve korkularına dayalı olarak yapılan siyaset ve destek arayışıdır. Yunanca demos (halk) ve agogos (liderlik yapmak) kelimelerinin birleşiminden türemiştir. Genellikle üstün bir hitabet ve propaganda yeteneği gerektirir.

Öngörüde bulunmak ne demek?

Bir işin ilerisini kestirme veya bir işin nasıl bir yol alacağını önceden anlayabilme ve ona göre davranma.

Uhuvvet Nedir TDK?

Kardeşlik dostluk anlamına gelen Uhuvvet kelimesi İslam dininde özellikle yer almaktadır Çünkü Müslüman kişiler aralarında herhangi bir bağ olmaksızın kardeştirler.

Argoda falso ne demek?

Falso bir hareket” dediğimizde ise sıfatlaşıp, argoda hata ve tekinsizliğe işaret ediyor. Bir de müzikte hatayı anlatan “falso” ve onun küçüğü “falsetto” var. Ama küçük kardeş “hatacık” değil “sahtecik” demek.

Iskandil salvosu ne demek?

iskandil salvosu (lead line, sounding line) İskandil kurşunlarının bağlandığı işaretli salvo.

Eyyamcılık ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre eyyamcı, günün şartlarına göre hareket eden, gününü dilediğince yaşayan kimsedir. Eyyamcılık sözcüğünün Türk Dil Kurumu'na göre manası ise eyyamcı olma durumudur.

Eyyam ne demek Arapça?

Eyyam Arapça kökenli bir kelimedir. Türkçede çok uzun yıllardır bulunan ancak halk arasında çok fazla kullanılmayan bir sözcüktür. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında eyyam kelimesinin anlamı 'eskimiş günler' şeklinde yer almaktadır.

Kelime diktatör ne demek?

Diktatör (Latince: dictator; emir veren, dikte ettiren), elinde mutlak ve sınırsız bir otoriteye sahip olan yöneticilere verilen tanımdır. Bir diktatör tarafından yönetilen ülkelere ise diktatörlük denilmektedir.

Kamçılayıcı ne demek?

(yağmur, kar, rüzgâr) Hızla çarpmak. Etkinliğini artırmak, hızlandırmak, isteklendirmek, özendirmek, teşvik etmek.

Öngörülü bir şekilde ne demek?

Bir işin ileride nasıl olacağınıkestirerek ona göre davranan, öngörüsü olan, durendiş.

Uhuvvet hangi dil?

Uhuvvet kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Uhuvvet, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Kardeşlik uhuvvet ne demek?

İslam'da kardeşlik bilinci demek olan uhuvvet, aynı dine mensup olmanın getirdiği şerefi ve sorumlulukları bölüşmektir. İslam, inançta tevhidi esas aldığı gibi cemiyette de uhuvveti esas almaktadır. Bu kardeşliğe ise, imandan başka hiçbir sınır ve şerh yoktur yani kardeşliğin bağlayıcı unsuru imandır.

Falso insan ne demek?

Falso bir hareket” dediğimizde ise sıfatlaşıp, argoda hata ve tekinsizliğe işaret ediyor. Bir de müzikte hatayı anlatan “falso” ve onun küçüğü “falsetto” var. ... Zira, genellikle erkek vokalin göğüsten ziyade kafa boşluğuna yüklenerek çıkardığı kadınsı incelikteki sesi anlatıyor kandırıkçı “falsetto”.

Her hareketin falso ne demek?

Futbolda falso ne demek? “Falsolu vuruş” dediğimizde kelime isimleşip, futbol (ve benzeri sporların) jargonunda topun havada aldığı kandırıkçı kavisi anlatıyor. “Falso bir hareket” dediğimizde ise sıfatlaşıp, argoda hata ve tekinsizliğe işaret ediyor.

Goygoycu ne demek turkce?

Türkçe'de argoya yerleşmiş bir deyim var: "Goygoy yapmak". Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde "Goygoycu" için verilen karşılıklar, "Bilgisiz olarak, gereksiz yere çok konuşan kimse", "Şakşakçı", "Muharrem ayında kapı kapı dolaşarak ve ilahiler okuyarak dilenen kimse" ve "dilenci".