SSK bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. SSK bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
  2. Sigorta prim günümü nasıl öğrenebilirim?
  3. SSK Gün Sorgulama Nasıl Yapılır?
  4. Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?
  5. SGK hizmet dökümü PDF olarak nasıl indirilir?
  6. E devletten sigorta aktif olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  7. SGK 4A detaylı hizmet dökümü nasıl alınır?
  8. SGK hizmet dökümü nasıl alınabilir?
  9. SSK hizmet döküm belgesi nasıl alınır?
  10. Sigorta dökümü nasıl indirilir?
  11. Durumu aktif ne demek?
  12. Sigortamın yapılıp yapılmadığını nasıl anlayabilirim?

SSK bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

E-SGM üzerinden;Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sigorta prim günümü nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama kutucuğuna "prim borcu" yazdığınızda ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama bağlantısına tıklayarak kendinize ait sigorta prim borcu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dilerseniz SGK'ya bağlı olan ALO 170 numaralı hattan sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.

Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK, E Devlet Kapısı aracılığıyla çalışanların hizmet ve bilgi sorgulamalarının online olarak gerçekleştirmelerini sağlamaktadır. E Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra "Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama" bağlantısına tıklayınız. Adınıza ait bir SGK prim borcu varsa ekranda görünecektir.

SGK hizmet dökümü PDF olarak nasıl indirilir?

Karşınıza gelen ekranda E-Devlet şifresi veya diğer yöntemlerle sisteme giriş yapıyorsunuz. Sonra SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasındaki 'Barkodlu Belge Oluştur' seçeneğine tıklıyorsunuz. Oluşturulan barkodlu belgeyi alabilmek için 'Dosyayı İndir' seçeneğine tıklıyoruz ve cihazımıza belgeyi indiriyoruz.

E devletten sigorta aktif olup olmadığı nasıl anlaşılır?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

SGK 4A detaylı hizmet dökümü nasıl alınır?

– Öncelikle e-Devlet içinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Burada çıkan seçenekler arasında “4A Hizmet Dökümü” seçeneğini bulup girin. – Kısa yol için bu linke tıklayabilirsiniz. – Linke tıkladıktan sonra karşınıza kimlik doğrulama sayfası çıkacaktır.

SGK hizmet dökümü nasıl alınabilir?

SGK hizmet dökümü belgesini herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek veya internet üzerinden e-Devlet sistemi ile alabilirsiniz.

SSK hizmet döküm belgesi nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü belgesini herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek veya internet üzerinden e-Devlet sistemi ile alabilirsiniz.

Sigorta dökümü nasıl indirilir?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden (e-Devlet) alınır. Siteye giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. “Sosyal Güvenlik Kurumu” menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir.

Durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. ... Bu yönüyle işçilere (4/a), bağımsız çalışanlara (4/b) ve memurlara (4/c) bakıyoruz.

Sigortamın yapılıp yapılmadığını nasıl anlayabilirim?

SGK sitesi üzerinden TC Kimlik No ve kimlik bilgileri ile şifresiz olarak buradan giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu uygulamada gelen sayfada bilgileri doldurup butona basın. Yeni bir sayfa açılacak buradan da "hizmet bilgisi" ve ardından 4a´yı seçin. Ayrıntılı olarak sigorta dökümünüz çıkacaktır.